Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

Ο Craig Sager, δημοσιογράφος και ένας από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους του ΝΒΑ, συνεχίζει να δίνει μάχη με τη λευχαιμία. Αυτή είναι η ιστορία του.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

Ο Κρεγκ Σάγκερ συνεχίζει να δίνει μάχη με τη λευχαιμία (για τρίτη φόρα), έχει tumblr αφιερωμένο στα σακάκια του, τα οποία κάνουν τις γραβάτες του Θανάση Γιαννακόπουλου να μοιάζουν κατάλληλες για ντύσιμο ανθρώπου που πρόκειται να μπει στο Μπάκιγχαμ και έχει κάνει τον Γκρεγκ Πόποβιτς να πει ότι απολαμβάνει συνέντευξη μαζί του. Δεν τον λες και αδιάφορο τύπο.

Ο Κρεγκ Σάγκερ μετά από 11 μήνες, όσο κράτησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του με τη λευχαιμία βγήκε από το σπίτι του, γεμάτος ζωντάνια να κάνει όλα αυτά που είχε αφήσει, πατώντας για λίγο το "pause".

Λίγο μετά το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου ο Σάγκερ περπάτησε προς την μαύρη Κορβέτ του, μοντέλο του 1990. Μερικά λεπτά νωρίτερα είχε καταπιεί το τελευταίο χάπι ανασοκατασταλτικών για να μπορέσει να δεχτεί ο οργανισμός τον νέο μυελό οστών.

Ο 63χρονος ρεπόρτερ του ΝΒΑ μπήκε στην Κορβέτ του και περιηγήθηκε στους δρόμους του Canton, μια πόλη 24.000 κατοίκων βόρεια της Ατλάντα. Ο Σάγκερ δεν είχε μείνει λεπτό μόνος από εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό της περασμένης χρονιάς που του ανακοινώθηκε, κάτι που μπορεί να ήταν και η καταδίκη του, ότι έπασχε από οξεία μυελοειδή λευχαιμία. Σε 4 μέρες και συγκεκριμένα την 5η Μαρτίου θα επέστρεφε στο ΝΒΑ, στο Σικάγο για το ματς των Μπουλς με τους Θάντερ. Μα πάνω από όλα θα γυρνούσε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του που τους είχε εγκαταλείψει από τον περασμένο Απρίλη.

"Λογικά θα έπρεπε να ήμουν νεκρός", δήλωσε ο Σάγκερ σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Bleacher Report, "αλλά για να σου πω την αλήθεια: σε όλο αυτό διάστημα, δεν είχα ούτε μία άσχημη μέρα. Ούτε μία που να πω 'Γιατί σε εμένα';

"Μέχρι στιγμής είχα μια πάρα πολύ ωραία ζωή. Κέρδισα το λαχείο όταν παντρεύτηκα την Στέισι και τα παιδιά μου μου δίνουν χαρά. Κατάλαβα πως είχε έρθει η ώρα να έχω και εγώ λίγη κακή τύχη. Δεν την κυνήγησα. Ήρθε μόνη της". Λόγια που δείχνουν για το πόσο σπουδαία προσωπικότητα πρόκειται.

Ο Σάγκερ πάρκαρε την Κορβέτ του πλάι σε ένα γήπεδο τένις κοντά στο Woodstock και πήγε να θαυμάσει τον οχτάχρονο γιο του που συμμετείχε σε ένα τουρνουά.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα
Sager

Κάθε στιγμή έχει πλέον άλλο νόημα για τον άνθρωπο που έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια πλάι στους πάγκους των ομάδων του ΝΒΑ. ο Ράιαν, γιος του Κρέγκ, κέρδισε τον αγώνα του και έκανε τον πατέρα του να πανηγυρίζει σαν να κέρδισε το Wimbledon. Έβγαλε το κινητό και φωτογράφισε το γιο του, την ώρα που η Ρίλεϊ, 10χρονη κόρη του, τον αγκάλιαζε σφιχτά.

Για έξι εβδομάδες, από τη στιγμή που ο Σάγκερ έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών, τον περασμένο Ιούλιο, ο Ράιαν και η Ρίλεϊ δεν μπορούσαν να δουν τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν σε πλήρη απομόνωση στο "Northside Hopsital" της Ατλάντα. Επέστρεψε στο σπίτι τους στις 15 Αυγούστου, κάνοντας έκπληξη στα παιδιά.

"Ο μπαμπάς γύρισε!", φώναξε ο Ράιαν όταν είδε τον πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού. "Δεν θα χρειάζεται να σε βλέπω πια στα όνειρά μου".

Και κάπου εκεί, την ώρα που αγκάλιαζε τα παιδιά του, ο Σάγκερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα, τα οποία πλημμύρισαν το πρόσωπό του. Είχε επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά η δοκιμασία του δεν είχε ακόμη τελειώσει.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

Παρόλο που ο Σάγκερ έτρεχε κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα και ακολουθούσε μια πολύ υγιεινή διατροφή, στις 10 Απριλίου συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οργανισμό του. Μετά τις τελευταίες συνεντεύξεις της ημέρας στο Ντάλας, άρχισε να νιώθει περίεργα. Δεν είχε ενέργεια. Εντόπισε τον γιατρό της ομάδας του Ντάλας, ο οποίος του είχε χειρουργήσει το γόνατο 12 χρόνια νωρίτερα.

"Νιώθω αδύναμος", του είπε ο Σάγκερ.

Μετά από μια πρόχειρη εξέταση ο γιατρός του είπε ότι έπρεπε να πάει κατευθείαν στα επείγοντα. Ο Σάγκερ δέχτηκε απρόθυμα πιστεύοντας πως απλώς είχε αφυδατωθεί και ότι με έναν ορό θα επανερχόταν. Με βάση τις αιματολογικές εξετάσεις που έκανε λίγο αργότερα, δήλωσε: "Ήμουν ζωντανός νεκρός".

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες έκανε έξι μεταγγίσεις αίματος. Επειδή δεν ήθελε να είναι τόσο μακριά από το σπίτι του, πήρε το αεροπλάνο με την Στείσι και νοσηλεύτηκε στο Northside Hospital. Αν και οι γιατροί επέμεναν να μείνει, σηκώθηκε και έφυγε.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

"Πρέπει να καταλάβετε πως ο πατέρας μου δεν έχει κάτσει στην ίδια πολιτεία για περισσότερες από τρεις ημέρες τα τελευταία είκοσι χρόνια", δήλωσε ο 26χρονος Κρεγκ Σάγκερ τζούνιορ. "Ήταν πολύ δύσκολο να πειστεί να κλειστεί στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Η Στέισι έφερε τον Κρεγκ στο σπίτι. Αφού αγκάλιασε τα δύο μικρά παιδιά του -έχει τρία μεγαλύτερα από προηγούμενο γάμο-, συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες για να πάει στο δωμάτιο του.

"Δεν κοιμόμουν, ούτε ήμουν ξύπνιος", λέει ο Σάγκερ. "Πονούσα και νομίζω πως είδα τη ψυχή μου να με εγκαταλείπει. Προσπάθησα να την φτάσω, αλλά δεν μπόρεσα. Τότε ήταν η στιγμή που είπα στην Στείσι πως θα έπρεπε να γυρίσω στο νοσοκομείο".

Ήταν τόσο αδύναμος για να περπατήσει που σύρθηκε μέχρι την πόρτα. Αγκάλιασε σφιχτά τα μικρότερα παιδιά του και τους είπε ότι τα αγαπούσε κλαίγοντας. Στη συνέχει κατευθύνθηκε προς το αμάξι, αβέβαιος για το αν θα κατάφερνε ποτέ να γυρίσει.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Ο Σάγκερ στο υπόγειο του σπιτιού του με αναμνηστικά δώρα από το ΝΒΑ)

Τα περίφημα κοστούμια

Λένε για τα κοστούμια πως αντιπροσωπεύουν το μικρό παιδί που κρύβει μέσα του κάθε άντρας που τα φοράει. Με βάση αυτό το τσιτάτο ο "μικρός" Σάγκερ έχει πολύ μα πολύ κέφι και φαντασία.

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου)

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Το emoji του Sager στο τουίτερ το σαββατοκύριακο του All Star Game)

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Άλλη μια μέρα στη δουλειά)

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Ποιος είπε ότι περιορίζει τη φαντασία του στα κοστούμια;)

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Διαλέγοντας το κοστούμι της επιστροφής)

Το δελτίο καιρού και η γυναίκα του Στερν

Όπως έχετε ήδη καταλάβει ο Σάγκερ είναι ο ορισμός του ανθρώπου που δεν παίρνει τον εαυτό του σοβαρά. Στο πανεπιστήμιο ήταν η μασκότ της ομάδας φούτμπολ, το 1974 παρουσίαζε σε ένα μικρό σταθμό της Tampa τον καιρό, ενώ την ίδια χρονιά μεταπήδησε στο χώρο των σπορ.

"Ο λόγος που ο Κρεγκ έχει διάρκεια είναι επειδή πιστεύει πως κάνει την καλύτερη δουλειά στον πλανήτη και ενδιαφέρεται πολύ για αυτή", δηλώνει ο επί 25 χρόνια συνάδελφος του, Κρεγκ Μπάρι.

Ο Σάγκερ άρχισε να κάνει ρεπορτάζ πάγκων στο ΝΒΑ το 1991. Τότε άρχισε να φοράει αυτά τα φανταχτερά κοστούμια. "Τα σπορ πρέπει να έχουν πλάκα και έτσι έχω κι εγώ με τον τρόπο που ντύνομαι", δηλώνει ο Σάγκερ. "Στην αρχή μου έκαναν παρατηρήσεις για τον τρόπο που ντυνόμουν, αλλά όλα άλλαξαν στο All-Star-Game του 2002. Σε εκείνο το ματς με κορόιδευε ο ίδιος ο Στερν, ώσπου του είπε η γυναίκα του: "Ντέιβιντ, σταμάτα! Μου αρέσουν αυτά τα κοστούμια". "Από τη στιγμή που πήρα με το μέρος μου τη γυναίκα του κομισάριου, όλα άλλαξαν".

Από όταν "νομιμοποιήθηκαν" τα κουστούμια του έχει ακούσει άπειρα σχόλια. Ο Μπάρκλεϊ του έχει πει ότι μοιάζει με νταβατζή, ενώ ο Κέβιν Γκαρνέτ με χριστουγεννιάτικο στολίδι.

O Σάγκερ πέρα από τα κοστούμια, έχει στη διάθεση του και πάνω από 100 ζευγάρια παπούτσια, περισσότερα από τη γυναίκα του, που ήταν χορεύτρια των Σικάγο Μπουλς.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ χρόνια φίλος του Κρεγκ, έχει πει ακόμα για αυτόν: "Ο Κρεγκ μπορεί και στηρίζει αυτά τα κοστούμια με την προσωπικότητά του. Αρέσει στους ανθρώπους του ΝΒΑ, γιατί είναι δίκαιος. Κάνει δύσκολες, αλλά δίκαιες ερωτήσεις. Τον σεβόμουν ως παίκτης, αλλά και τώρα που εργάζομαι μαζί του και τον γνωρίζω καλύτερα. Είναι συνεχώς χαμογελαστός. Πώς μπορεί κάποιος να μην τον συμπαθεί";

Craig Sager: Η λευχαιμία δεν θα τον νικήσει ούτε τώρα

(Με τον γιο του στο μπαρ που έχουν στην ιδιοκτησία τους)

Ο Κρεγκ Τζούνιορ ήταν αυτός που μέσω τουίτερ ανακοίνωσε στον κόσμο ότι ο πατέρας του έπασχε από λευχαιμία. Ο Τζούνιορ είναι αρχισυντάκτης του "Score Atlanta", ενός site για high school sports. Του άρεσε πάντα να γράφει, ενώ για την τηλεόραση έχει δηλώσει ότι τον βγάζει από την "comfort zone" του.

Κι όμως! Βγήκε από την "comfort zone" του και πήρε συνέντευξη από τον Γκρεγκ Πόποβιτς στο ματς των Σπερς με τους Μάβερικς, στις 20 Απρίλη, μόνο και μόνο για να τον δει ο πατέρας του όταν ήταν στο νοσοκομείο.

Ο Κρεγκ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ανατρίχιασε και έβαλε τα κλάματα. Ο Τζούνιορ ομολόγησε στον πατέρα του πως του είχε πάρει το συγκεκριμένο κοστούμι από την ντουλάπα του και δήλωσε: "Όλη μου τη ζωή αναρωτιόμουν πως θα ήταν να μπω στη θέση του για μια μέρα. Συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορούσα ποτέ να τον αντικαταστήσω".

Λίγες εβδομάδες αργότερα βρέθηκε ο κατάλληλος δότης για τον Σάγκερ. Η μεταμόσχευση έγινε στις 3 Ιουλίου και ο Sagger πέρασε άλλες έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο. Σε αυτό το διάστημα έλαβε πάνω από 250 κάρτες από προπονητές, παίκτες, φροντιστές γηπέδου, σεκιούριτι και φιλάθλους. Απάντησε γραπτώς σε όλους όσους του έστειλαν ευχές για ανάρρωση.

Η συνέντευξη με τον Πόποβιτς

"Ειλικρινά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χάρηκα αυτές τις γελοίες συνεντεύξεις που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και ο μόνος λόγος είναι γιατί επέστρεψες στα γήπεδα. Και τώρα μπορείς να μου κάνεις μερικές ανόητες ερωτήσεις", ήταν οι πρώτες ατάκες του Πόποβιτς στον Κρεγκ στην επιστροφή του δεύτερου στην ενεργό δράση.

Για επίλογο, κρατάμε την ατάκα του Sagger που θα μπορούσε να είναι πρόλογος ή και ολόκληρο το κείμενο: "Μέχρι στιγμής είχα μια πάρα πολύ ωραία ζωή. Κέρδισα το λαχείο όταν παντρεύτηκα την Στέισι και τα παιδιά μου μου δίνουν χαρά. Κατάλαβα πως είχε έρθει η ώρα να έχω και εγώ λίγη κακή τύχη".

Πηγή: Bleacher Report

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επέστρεψε η λευχαιμία για τον Σάγκερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK