Έπεσες από τα σύννεφα Νταν Γκίλμπερτ; Δεν θα έπρεπε...

Ο ρατσισμός είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στην αμερικανική κοινωνία που ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς, Νταν Γκίλμπερτ, δεν θα έπρεπε να είχε αιφνιδιαστεί απ' όσα άκουσε μετά την ανάρτηση του Λεμπρόν Τζέιμς για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Cleveland Cavaliers' LeBron James accepts his NBA championship ring from Cavaliers owner Dan Gilbert before a basketball game against the New York Knicks in Cleveland, Tuesday, Oct. 25, 2016. (AP Photo/Phil Long)
Cleveland Cavaliers' LeBron James accepts his NBA championship ring from Cavaliers owner Dan Gilbert before a basketball game against the New York Knicks in Cleveland, Tuesday, Oct. 25, 2016. (AP Photo/Phil Long) AP PHOTO/PHIL LONG

Χθεσινό τον Νταν Γκίλμπερτ δεν τον λες. Πρόκειται, άλλωστε, για μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και από το 2005 είναι ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς - αφεντικό, δηλαδή, του Λεμπρόν Τζέιμς.

Στα 55 του έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι και δουλεύοντας μέσα σ' ένα άκρως ανταγωνιστικό πλαίσιο, θα έπρεπε να γνωρίζει πως μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών παραμένουν ρατσιστές. Δεν έχουν ξεπεράσει το παρελθόν, δυσκολεύονται να δουν τους εαυτούς ίσους με τους άλλους. Και πλέον δεν το κρύβουν.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, αιφνιδιάστηκε τόσο από τα μηνύματα που δέχθηκε αμέσως μετά τη λέξη "κοπρόσκυλο" που χρησιμοποίησε ο Λεμπρόν Τζέιμς για τον Ντόναλντ Τραμπ που θέλησε να το εκμυστηρευτεί. Για να καταλάβουν οι πολλοί ότι " υπάρχει ένα στοιχείο ρατσισμού σε αυτή τη χώρα, το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι".

Και εξηγήθηκε: " Μετά το τουιτάρισμα του Λεμπρόν έλαβα πολλά ηχητικά mails, κάποια από τα οποία ήταν αχρεία, αηδιαστικά και ρατσιστικά. Άκουσα ορισμένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που έχω ακούσει ποτέ να λένε άνθρωποι. Το ρατσισμό μπορούσες να το ακούσεις στη φωνή τους. Δεν αφορούσε μόνο το εν λόγω θέμα και αυτό ήταν που πραγματικά με συγκλόνισε διότι έδειξαν ποιοι ακριβώς είναι κάποιοι εξ αυτών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK