Επίσημα στους Ντένβερ Νάγκετς ο Παπανικολάου

Με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς θα αγωνίζεται ο Κώστας Παπανικολάου την επόμενη σεζόν στο NBA, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος. Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί έμψυχο αντάλλαγμα για τη μετακόμιση του Τάι Λόσον στους Χιούστον Ρόκετς. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες του deal.

Επίσημα στους Ντένβερ Νάγκετς ο Παπανικολάου

Στο Ντένβερ και τους Νάγκετς θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Κώστας Παπανικολάου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα τα ξημερώματα της Τρίτης (21/7).

Το Χιούστον απέκτησε τον Τάι Λόσον, δίνοντας στους Νάγκετς τον Κώστα Παπανικολάου, τον Πάμπλο Πριτζιόνι, τον Τζόι Ντόρσεϊ, τον Νικ Τζόνσον και ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου για το 2016. Μαζί με τον Λόσον, το Ντένβερ θα στείλει στους Ρόκετς και ένα ντραφτ πικ δεύτερου γύρου για το 2017.

Σίγουρα το ντραφτ πρώτου γύρου βέβαια αποτελεί το μεγαλύτερο "δώρο" για τους Νάγκετς. Από την άλλη, οι "ρουκέτες" προσθέτουν στην μηχανή τους με αυτό τον τρόπο έναν παίκτη που μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο στην ομάδα, βοηθώντας τη να φτάσει ένα σκαλί πιο ψηλά τη φετινή σεζόν.

Προφανώς το Χιούστον παίρνει όμως κι ένα ρίσκο με τον Λόσον καθώς τους τελευταίους έξι μήνες έχει συλληφθεί δύο φορές οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Προς το παρόν ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Να σημειωθεί ότι την περσινή σεζόν στο ΝΒΑ ο Λόσον είχε μέσο 15.2 πόντους.

Επίσημα στους Ντένβερ Νάγκετς ο Παπανικολάου

Όσον αφορά τον δικό μας Κώστα Παπανικολάου, την προηγούμενη regular season σημείωσε κατά μέσο όρο 4.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε συνολικά 43 παιχνίδια που αγωνίστηκε (18.5 λεπτά μ.ο.). Στο Ντένβερ ο 25χρονος φόργουορντ μπορεί να μην έχει θέση βασικού, όμως θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί περισσότερο και ίσως καταφέρει να το εκμεταλλευτεί. Θα πρέπει παράλληλα να ανταγωνιστεί τους Γκαλινάρι και Τσάντλερ που παίζουν στην ίδια θέση.

Οι Νάγκετς τερμάτισαν τη σεζόν 2014-15 στην 12η θέση της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 30-52 και δεν κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ. Αντίθετα θυμίζουμε πως το Χιούστον έφτασε μέχρι τα τελικά της δυτικής περιφέρειας, χάνοντας εκεί όμως με 4-1 από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με 4-1.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Παπανικολάου στους Ρόκετς:

Διαβάστε ακόμη:

"Στους Ντένβερ Νάγκετς ο Παπανικολάου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK