Έχει απλωθεί κατάρα: Έφυγε από τη ζωή και ο Τζον Γουίλιαμς

Το αμερικάνικο μπάσκετ πενθεί την απώλεια του Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ όντας ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες της γενιάς του.

Έχει απλωθεί κατάρα: Έφυγε από τη ζωή και ο Τζον Γουίλιαμς
Γουίλιαμς Καβαλίερς

Το 2015 είναι αναμφίβολα η πιο "μαύρη χρονιά" στην ιστορία του αμερικάνικου μπάσκετ, καθώς την Παρασκευή έφυγε από τη ζωή και ο Τζον Γουίλιαμς, ο ψηλός με το μουστάκι.

Ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές από τον καρκίνο του προστάτη, με τον οποίο είχε διαγνωστεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Μόλις 53 ετών ο "Χοτ Ροντ", έκανε καριέρα 14 ετών ως ένας εκ των καλύτερων παικτών που έρχονταν από τον πάγκο. Αδύνατος ψηλός και ευέλικτος, διακρίθηκε για τα αλτικά προσόντα του, τελειώνοντας την καριέρα του με σχεδόν 6.000 ριμπάουντ και 1.500 κοψίματα. Είχε επίσης 9.784 πόντους, συνδέοντας την πορεία του με τους Καβαλίερς (με Μαρκ Πράις, Λάρι Νανς, Γκρεγκ Ίλο), όντας μέλος της καλύτερης ρούκι πεντάδας τη σεζόν 1986-87, μαζί με τους συμπαίκτες του Ρον Χάρπερ, Μπραντ Ντόχερτι, τον Τσακ Πίρσον και (φυσικά) τον Ρόι Τάρπλεϊ που επίσης απεβίωσε εφέτος.

Το 1988-89 με τους Καβς είχε 16.8 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 2.04 μπλοκ. Μόλις το 2009 ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας ήταν αυτός που έσπασε το ρεκόρ των 1.200 μπλοκ που κατείχε σταθερά ο Γουίλιαμς στην ιστορία της ομάδας του Κλίβελαντ.

Από το 1995 έως το 1998 έπαιξε στους Σανς, στη μετά Μπάρκλεϊ εποχή (Γκριν, Πέρσον, Φίνλεϊ) και ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Μάβερικς.

Στα κολεγιακά χρόνια του είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε κύκλωμα στησίματος αγώνων, αλλά είχε αθωωθεί.

Μια γεύση από τον Τζον Γουίλιαμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK