Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

Με αφορμή την απόφαση για ονομασία του ΟΑΚΑ σε "Νίκος Γκάλης", το Contra.gr παρουσιάζει έξι γήπεδα που έχουν πάρει το όνομά τους από εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες του NBA.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

Αν και με καθυστέρηση ετών, ο Νίκος Γκάλης τιμάται (επιτέλους) όπως του αξίζει, καθώς το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ παίρνει το όνομά του! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε τη Δευτέρα (23/05) με τον κορυφαίο των κορυφαίων και του ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ των Εγκαταστάσεων.

Με αφορμή την απόφαση της ΓΓΑ, το Contra.gr παρουσιάζει έξι γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από εν ενεργεία, αλλά και παλαίμαχους παίκτες του NBA. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Λάρι Μπερντ κι ο Μάτζικ Τζόνσον, παρότι αποτελούν θρύλους του αθλήματος δεν έχουν, μέχρι στιγμής, λάβει μία τέτοια τιμή. Ο κυριότερος λόγος είναι η διαφορετική κουλτούρα των Αμερικανών, οι οποίοι δεν προχωρούν συνήθως σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και εξαιρέσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά παρακάτω.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

DELLAVEDOVA DOME

Ο Αυστραλός γκαρντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μάθιου Ντελαβεντόβα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη γενέτειρά του, αφού έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία τα τελευταία χρόνια στον μαγικό κόσμο του NBA. Γι' αυτό το λόγο, οι αρχές του Μέριμποροου αποφάσισαν να ονομάσουν το τοπικό γήπεδο μπάσκετ σε "Dellavedova Dome" ως φόρο τιμής στον 26χρονο άσο, παρά το γεγονός πως παραμένει εν ενεργεία αθλητής.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

LEBRON JAMES ARENA

Ο σπουδαίος Λεμπρόν έχει γνωρίσει την ύψιστη τιμή το Δεκέμβριο του 2013. Τότε, οι υπεύθυνοι του σχολείου Σ εντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι του Άκρον του Οχάιο, απ' το οποίο άρχισε την μεγάλη καριέρα του ο "Βασιλιάς" αποφάσισαν να ονομάσουν το γήπεδο μπάσκετ σε "LeBron James Arena". Μάλιστα, ο σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς προσέφερε 1.000.000 δολάρια για την πλήρη ανακαίνιση και ανακατασκευή του γυμναστηρίου. Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μωσαϊκό στον ένα τοίχο του γυμναστηρίου με τη φιγούρα του Λεμπρόν.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

DRAZEN PETROVIC BASKETBALL HALL

Η Κροατία αποφάσισε να τιμήσει τον μεγαλύτερο αθλητή που έβγαλε ποτέ η χώρα, τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς, μετονομάζοντας την "Cibona Sports Arena", η οποία χτίστηκε το 1987 σε "Drazen Petrovic Basketball Hall". H ονομασία άλλαξε το 1993, όταν ο τεράστιος Ντράζεν έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι η έδρα της KK Τσιμπόνα, που αγωνίζεται στην Κροατική Λίγκα.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

TOM GOLA ARENA

Ο τοπικός ήρωας της Φιλαδέλφεια και Hall of Famer, Τομ Γκόλα, έδωσε το όνομά του στο γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα του Πανεπιστημίου La Salle University’s Explorers. Ο Γκόλα, ύστερα από μία εξαιρετική καριέρα στο NCCA, αγωνίστηκε για μία εφταετία στους Φιλαδέλφεια Γουόριορς, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, προτού μεταγραφεί στους Νιου Γιορκ Νικς. Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση ο Γκόλα επέστρεψε στο Λα Σαλ, προκειμένου να αναλάβει προπονητής στην ομάδα του Πανεπιστημίου. Το γήπεδο δημιουργήθηκε το 1998 και πήρε το όνομα "Tom Gola Arena".

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

PETE MARAVICH ASEEMBLY CENTER

Ο Πιτ Μάραβιτς αποτέλεσε έναν από τους θεαματικότερους παίκτες της γενιάς του. Ο Μάραβιτς άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού στο NBA στα μέσα της δεκαετίας του '70. Ο -πέντε φορές All Star Player- αγωνίστηκε αρχικά στους Ατλάντα Χοκς, στη συνέχεια στους Νιου Ορλίνς Τζαζ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στους Μπόστον Σέλτικς. Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του το 1972 ως " LSU Assembly Center", προτού μετονομαστεί σε "Pete Maravich Assembly Center" μετά το θάνατό του το 1988.

Γήπεδα μπάσκετ που πήραν το όνομά τους από NBAers

MICHAEL CURRY GYMNASIUM

Ο -νυν- προπονητής της ομάδας του NCCA, Florida Atlantic Owls, Μάικλ Κάρι αγωνίστηκε για 11 σεζόν στο NBA με τις φανέλες των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μιλγουόκι Μπακς, Τορόντο Ράπτορς και Ιντιάνα Πέισερς. Παρότι δεν πραγματοποίησε μία αξιοσημείωτη καριέρα ούτε ως παίκτης, αλλά ούτε -προς το παρόν- ως τεχνικός, το γυμνάσιο του Glenn Hllls αποφάσισε να δώσει το όνομά του στη σάλα του γυμναστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε "Νίκος Γκάλης" ονομάζεται το κλειστό του ΟΑΚΑ!
Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Μελίνα Μερκούρη... Γκάλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK