Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Θέλουμε να δώσουμε πράγματα πίσω στον κόσμο"

Ο Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν για όλα όσα τους απασχολούν. Κυρίως όμως για τη σχέση τους με την κοινωνία και το τουρνουά που διοργανώνουν.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Θέλουμε να δώσουμε πράγματα πίσω στον κόσμο"

Ευχάριστοι, χαμογελαστοί, ικανοποιημένοι αλλά και ταυτόχρονα διψασμένοι για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνεχίζουν να ονειρεύονται κρατώντας όμως τα πόδια τους στη γη. Ακολουθεί η συνομιλία που είχαν με τους δημοσιογράφους πριν αρχίσει η εκπομπή Pivk N' Roll του OTE TV.

"Πως προέκυψε αυτό με τα παιχνίδια στα ανοιχτά; (διοργανώνουν το τουρνουά ΕΚΟ Antetokounbros Streetball Event 2016) ήταν η πρώτη ερώτηση:

"Απλά ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε πάμε να παίξουμε εκεί που μεγαλώσαμε. Δεν θέλαμε να το κάνουμε μεγάλο θέμα. Κάναμε απλά ένα tweet για να δούμε πόσος κόσμος θα μαζευτεί, δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσοι. Πλέον θέλουμε να το κάνουμε κάθε χρόνο, αλλά περισσότερο οργανωμένα και σε περισσότερα μέρη ώστε να ευχαριστήσουμε περισσότερο κόσμο" είπε ο Θανάσης.

Ο Γιάννης από την πλευρά του: Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ακόμη και οικονομικά. Είχαμε κι εμείς δύσκολα χρόνια. Αν δεν είχαμε κι εμείς στηρίγματα, ανθρώπους που μας βοήθησαν, δεν θα τα είχαμε καταφέρει" σ χολίασε ο Γιάννης και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Θανάσης για να πει πως: " Το κάνουμε για εμάς, το κάνουμε με δικά μας έξοδα".

Είδαμε τόσα μηνύματα στο Facebook από κόσμο που μας έλεγε ότι δεν μπόρεσε να έρθει γιατί ήταν τελευταία στιγμή. Πέρυσι ήταν ένα πάνω κάτω, φέτος θα το κάνουμε κανονικό παιχνίδι με τέσσερα δεκάλεπτα και με events για τα παιδιά, ώστε να τους δώσουμε μερικά δώρα.Θέλουμε να δώσουμε πίσω στην κοινωνία, να προσφέρουμε και σε άλλους τομείς".

Επόμενη ερώτηση στον Γιάννη αν τον άγχει η αναμονή του να γίνει all-star παίκτης.

"Δεν με άγχει.... Στόχος μου είναι να έχω μια καλύτερη ομάδα και να μπω στα playoffs. Ξέρω πως αν κερδίζουμε, θα έρθει και αυτό. Προσπαθώ να μάθω όσο καλύτερα μπορώ τη νέα μου θέση. Θέλω να κερδίζουμε, γιατί έτσι θα πάνε όλα όπως τα θέλουμε".

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Θέλουμε να δώσουμε πράγματα πίσω στον κόσμο"

Αισθάνεται ο Γιάννης "παιδί-θαύμα" του μπάσκετ; Αφού αναρωτήθηκε " ρε Θανάση από ποια κατηγορία ξεκινήσαμε;", παραδέχθηκε πως: " Εχω διανύσει αρκετό δρόμο. Δεν νιώθω παιδί-θαύμα, όχι. Είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά κάθε μέρα".

Η ερώτηση περί Χρυσής Αυγής και ρατσισμού τους βρήκε έτοιμους: Ο Θανάσης αναρωτήθηκε; "Ποιοι είναι αυτοί;". Ο Γιάννης είπε ότι " αν εξαιρέσει κανείς αυτήν τη λεκτική επίθεση (σσ από τη Χρυσή Αυγή) δεν βίωσα το ρατσισμό και ούτε με απασχόλησε. Με απασχολεί μόνο να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την οικογένειά μου".

Όταν τα δυο αδέλφια ρωτήθηκαν ποιους θα έπαιρναν στην ομάδα αν έπαιζαν ένα 3-on-3 ως αντίπαλοι, ο Θανάσης επέλεξε τον Vujasic και τον Porzingis και ο Γιάννης τους συμπαίκτες του στους Bucks, Khris Middleton και Jabari Parker.

Όσο για τις προβλέψεις τους για το φετινό πρωτάθλημα, ο Γιάννης είπε πως: "Οι Warriors θα το πάρουν αν αντέξουν μέχρι το τέλος, αλλά θα έδινα και ένα 10% στους Toronto Raptors", ενώ ο Θανάσης έδωσε 50% πιθανότητες στους Warriors, πριν μοιράσει τις άλλες στους Thunder, τους Cavaliers και τους Spurs".

Οταν, τέλος, ρωτήθηκε ο Γιάννης με ποιον παίκτη απ' όσους τον έχουν συγκρίνει μοιάζει περισσότερο, είπε " με τον Θανάση Αντετοκούνμπο". Αλλοίμονο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK