Γιάννης, ο νέος hero της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ

Τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ δεν περιορίζονται μόνο εντός παρκέ. Ο Έλληνας παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγαλύτερο, να διαφημίσει τη χώρα μας και να γίνει ο hero της ελληνικής παροικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιάννης, ο νέος hero της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ

Το δικό του παραμύθι ζει τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ξεκινώντας από τα Σεπόλια, κατάφερε να γίνει παγκόσμιος σταρ και αυτή τη στιγμή να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, το ΝΒΑ. Ο Giannis είναι το τρανό παράδειγμα της σκληρής δουλειάς που επιβραβεύεται. Από το μηδέν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Όπως λένε οι Αμερικάνοι "From Zero to Hero".

Εντός παρκέ έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, ενώ πρόσφατα τον είδαμε να συμμετέχει και στο All Star Game του ΝΒΑ. Εκτός όμως είναι που έχει πετύχει ακόμη περισσότερα.

Γιάννης, ο νέος hero της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ

Έφτασε στο Μιλγουόκι στα 18 του, χωρίς να τον ξέρουν καλά καλά ούτε οι Έλληνες και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει συσπειρώσει όχι μόνο την ελληνική παροικία της πόλης, αλλά ολόκληρων των ΗΠΑ. Έχει γίνει ο απόλυτος ήρωας, ένα είδωλο για τα μικρά παιδιά και στέλνει σε όλους το μήνυμα "Be the Hero You are".

Μπορεί να πήρε ελληνικό διαβατήριο στα 19 του, όμως έχει δώσει κατά καιρούς μαθήματα φιλοπατρίας, όπως τότε μετά το συγκλονιστικό σόου που έδωσε στο "Madison Square Garden" κόντρα στους Νικς. Αρκετοί Έλληνες είχαν μαζευτεί έξω από το γήπεδο φωνάζοντας υπέρ του, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να του ζητήσουν να υπογράψει στην ελληνική σημαία. Η απάντηση του Giannis ήταν ανατριχιαστική "όχι παιδιά δεν υπογράφω πάνω στη σημαία".

Αγαπάει τόσο πολύ την Ελλάδα που δεν διστάζει να τη διαφημίζει όπου σταθεί και βρεθεί. Ακόμη και μετά την εμφάνισή του στο All Star Game του ΝΒΑ στις δηλώσεις του ανέφερε πως: "Σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ όλους". Αυτά βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι και τον λατρεύουν. Είναι το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Κι όχι άδικα.

Ο πρόσφατος λόγος του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 30α γενέθλια του ραδιοφωνικού σταθμού της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, Cosmos FM, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο Αντετοκούνμπο συγκλόνισε τους ομογενείς του με τα λόγια του, μεταδίδοντας μηνύματα αγάπης για την πατρίδα, ενώ τόνισε πως προτιμά ένα μετάλλιο με την Ελλάδα, παρά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Γιάννης, ο νέος hero της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ

Και οι Μιλγουόκι Μπακς όμως στηρίζουν πολλά σε όλη αυτή τη σχέση που έχει αναπτύξει ο Αντετοκούνμπο με την ελληνική παροικία των ΗΠΑ. Επικοινωνιακά, κυρίως με ελληνικά μηνύματα στα social media, έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και φυσικά στις ΗΠΑ, γύρω από τον Γιάννη. Ακόμη και Έλληνες που μένουν σε άλλες πολιτείες και στήριζαν άλλες ομάδες στο παρελθόν, έχουν γίνει Μπας για χάρη του.

Μην ξεχνάμε ότι ο Giannis είναι μόλις 22 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του να γράψει τη δική του ιστορία στα παρκέ και παράλληλα να διαφημίσει την Ελλάδα στα πέρατα της γης. Αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι τα όνειρά μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να πιστέψουμε και να παλέψουμε γι' αυτά.

Αρκεί να γίνουμε ο ήρωας που έχουμε μέσα μας. "Be the Hero You are" λοιπόν και πάρε μέρος στο str8betheheroyouare.

Tα βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι απλά:

1. Μπαίνεις στο site www.str8betheheroyouare.com

2. Επιλέγεις μια ή και περισσότερες κατηγορίες πρόκλησης που θέλεις να παίξεις, θέτεις το στόχο σου και αποδέχεσαι την πρόκληση

3. Συμπληρώνεις το χρονικό διάστημα στο οποίο θα καταφέρεις να κερδίσεις την πρόκληση.

4. Διαλέγεις φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εξέλιξη σου και τις ανεβάζεις στην πλατφόρμα.

Διοργανωτής τουeventείναι τοsiteEurohoops.net.

News 24/7

24MEDIA NETWORK