Η οσκαρική βράβευση του Κόμπε ήταν ένα statement ζωής...

Όταν ο Μπράιαντ δηλώνει πως το αγαλματίδιο του θείου Όσκαρ έχει μεγαλύτερη σημασία, γι' αυτόν, από τα πέντε δαχτυλίδια του ΝΒΑ ή τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, έχει το λόγο του. Με λίγες λέξεις εξήγησε το γιατί... Τι είπε στα ιταλικά.

Kobe Bryant, left, and Glen Keane, winner of the award for best animated short for "Dear Basketball", pose in the press room at the Oscars on Sunday, March 4, 2018, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Ο Μπράιαντ στην τελετή των Όσκαρς PHOTO BY JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Ο Κόμπε Μπράιαντ αγάπησε το μπάσκετ περισσότερο από καθετί άλλο, ξέχωρα φυσικά από την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του.

Η ασίγαστη αυτή αγάπη του για το σπορ, αγάπη που δεν έπαψε από την πρώτη στιγμή που έφτιαξε στο δωμάτιό του μια αυτοσχέδια μπάλα από τις κάλτσες του πατέρα του, του τα έδωσε όλα πίσω. Καριέρα; Τσεκ! Δόξα; Τσεκ! Χρήμα; Τσεκ! Λάμψη; Τσεκ; Ανεπανάληπτες στιγμές και ονειρεμένες επιτυχίες; Διπλό τσεκ.

Του έδωσε ακόμη και το Όσκαρ! Το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια του Κόμπε Μπράιαντ παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής στην 90η τελετή της Ακαδημίας.

Ο Κόμπε ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που άλλη μία δική του έμπνευση, άλλη μία προσωπική σύλληψη, όχι μπασκετική αυτή τη φορά, βοήθησαν να γίνει πράξη.

Το σκιτσαρισμένο φιλμάκι "Dear Basketball", ένα 6λεπτο video βασισμένο στο ποίημα που είχε γράψει ο Μπράιαντ τον Νοέμβριο του 2015 ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη δράση, κέρδισε τη μάχη για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένου σχεδίου.

Αφιερώνεις λίγο χρόνο, το βλέπεις και καταλαβαίνεις το λόγο που επιλέχθηκε. Ήταν όλη η μπασκετική ζωή του Κόμπε συμπιεσμένη σε λίγα λεπτά της ώρας. Χάρη στο ταλέντο του διδύμου Κέιν - Γουίλιαμς που ανέλαβαν να το μετατρέψουν σε εικόνα.

Ίσως πιστέψει κανείς πως η νίκη - βράβευση του Κόμπε ήρθε για διαφημιστικούς λόγους. Για το όνομα και τη χρυσόσκονη που συνοδεύει τη φιγούρα του. Ίσως.

Βλέποντάς τον όμως να μιλάει στο μικρόφωνο και πέρα από τις ευχαριστίες να λέει πως "ως παίκτες του μπάσκετ υποτίθεται πως είμαστε για να το βουλώνουμε και να ντριμπλάρουμε, είμαι χαρούμενος που μπορούμε να κάνουμε περισσότερα", καταλαβαίνεις πως η τιμή που του έγινε είχε βάση. Είχε αφορμή και αιτία. Αντιπροσωπεύει όλη αυτή τη γενιά αθλητών που δεν φοβάται να πει τη γνώμη της δημόσια, να πάρει δημόσια (κοινωνικοπολιτική) θέση, να υψώσει τη γροθιά της, να κριτικάρει ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, να μην σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί τον ωχαδερφισμό.

" Σας αγαπώ μ' όλη μου την καρδιά", είπε σε άπταιστα ιταλικά ο -μεγαλωμένος στο Ριέτι- Μπράιαντ απευθυνόμενος στη Βανέσα και τις τρεις κόρες του, τη Νατάλια, την Τζιάνα και την Μπιάνκα, "είστε η εμπνευσή μου". Ιδίως η Τζιάνα που τον έπεισε να προχωρήσει όλο αυτό το εγχείρημα οδηγώντας τον ουσιαστικά στο Dolby Theatre.

Και ο Κόμπε αποτελεί έμπνευση γι' άλλους. Πολλούς ή λίγους μικρή σημασία έχει.

Για τα Όσκαρ έγραψαν αναλυτικά το Popcode και το ladylike.

News 24/7

24MEDIA NETWORK