Η photo-απόδειξη για το πόσο άλλαξε το ΝΒΑ σε τρία καλοκαίρια

Τίποτα δεν είναι το ίδιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου απ' όταν ο Κέβιν Ντουράντ πήρε τη μεγάλη απόφασή του.

Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) reacts as the Warriors defeat Houston Rockets in Game 7 of the NBA basketball Western Conference finals, Monday, May 28, 2018, in Houston. (AP Photo/David J. Phillip)
Κέβιν Ντουράντ AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Σημείο μηδέν για τη σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ έχει αποδειχθεί η μεταπήδηση του Κέβιν Ντουράντ από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πριν από δύο καλοκαίρια. Ό,τι ίσχυε μέχρι την 4η Ιουλίου του 2016 έπαψε να ισχύει και η ιστορία άρχισε να γράφεται από την πρώτη σελίδα της, διότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ως και σήμερα, υπήρξαν αλυσιδωτές.

Με τον KD στη σύνθεσή τους οι "πολεμιστές" του Στιβ Κερ έγιναν ανίκητοι στο παρκέ, κατακτώντας εύκολα δύο πρωταθλήματα και κάθε ανταγωνιστής τους, ομάδα ή παίκτης που θέλει να τους αμφισβητήσει, αναζητάει έκτοτε το μαγικό αντίδοτο, τη μυστική συνταγή που θα τους... αφοπλίσει, θα τους μετατρέψει ξανά σε κοινούς θνητούς. Μήπως και στο φινάλε καταφέρει να τους νικήσει.

Όλη αυτή η εξελικτική διαδικασία, σε συνδυασμό πάντα με την εκτόξευση του salary cap και κατ' επέκταση των οικονομικών δεδομένων, είχε ως αποτέλεσμα μετακινήσεις που φάνταζαν τουλάχιστον απλησίαστες πριν από 25-26 μήνες. Ιδού η απόδειξη του τι συνέβη στο μεσοδιάστημα, χωρίς τα πόσα άλλα που έγιναν ταυτόχρονα.

"Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν".

Ηράκλειτος

News 24/7

24MEDIA NETWORK