Κόμπε Μπράιαντ-Γκραντ Χιλ: Η ανταλλαγή που θ' άλλαζε όλο το ΝΒΑ

Πώς θα σας φαινόταν ο Κόμπε Μπράιαντ με τη φανέλα των Πίστονς; Ένα πιθανό σενάριο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Κόμπε Μπράιαντ-Γκραντ Χιλ: Η ανταλλαγή που θ' άλλαζε όλο το ΝΒΑ
1998 NBAE

Αφού έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε και ο Κόμπε Μπράιαντ έχει πλέον σταματήσει το μπάσκετ, ο Φιλ Τζάκσον αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια ανέκδοτη ιστορία: την πρόθεσή του ν' ανταλλάξει τον "Black Mamba" με τον Γκραντ Χιλ.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία το καλοκαίρι του 1999, ο "Zen Master" σκόπευε να φέρνει τον Μπράιαντ από τον πάγκο και να τον χρησιμοποιεί προς όφελος του κοινού καλού. Μόλις όμως ο Κόμπε αντιλήφθηκε τι είχε στο μυαλό του ο νέος προπονητής των "λιμάνθρωπων" αντέδρασε έντονα.

Στη συνέντευξή του στο " todaysfastbreak", ο Τζάκσον αποκάλυψε πως ο τότε 21χρονος αστέρας ζήτησε ανταλλαγή! " Για κάποια λεπτά της ώρας σκέφτηκα να καλέσω τους Πίστονς και ν' αποδεχθώ μια προσφορά που έκαναν γι' ανταλλαγή με τον Γκραντ Χιλ", αποκάλυψε.

Γρήγορα όμως απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο αυτό βάζοντας τη λογική να τον καθοδηγήσει και όχι ο εγωισμός. " Έβλεπα ήδη στον Μπράιαντ πως θα γίνει ένας από τους σπουδαιότερους της ιστορίας και δεν επρόκειτο να τον δώσω. Απλώς μιλήσαμε ώστε να έχει υπομονή και ν' αφήσει το παιχνίδι να έρθει σ' αυτόν", συμπλήρωσε. Χωρίς βέβαια ο Κόμπε να τον ακούει πάντα.

Τα λεπτά εκείνα ήταν καθοριστικά για τη μετέπειτα ιστορία του ΝΒΑ. Διότι καλοκαίρι του 2000 οι Λέικερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές (με τον Μπράιαντ να έχει 22.5 πόντους και 21.1 στα πλέι οφ) κατακτώντας το πρώτο από πέντε δαχτυλίδια των επόμενων 11 σεζόν! Και εκείνοι οι σπουδαίοι Πίστονς έμειναν στο ένα (2004), με τον Γκραντ Χιλ να φεύγει χάνοντας σιγά-σιγά τη λάμψη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το δράμα του Χολιντέι: Όλο το ΝΒΑ στο πλευρό του

News 24/7

24MEDIA NETWORK