Poll by Contra.gr: Οι κορυφαίοι της σεζόν στο ΝΒΑ

Το Contra.gr μοιράζει τα βραβεία του ΝΒΑ και σε προτρέπει να ψηφίσεις τους κορυφαίους της σεζόν και να γράψεις τη γνώμη σου.

Poll by Contra.gr: Οι κορυφαίοι της σεζόν στο ΝΒΑ

Η κανονική περίοδος του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του 73-9 πέρασαν στην ιστορία καταρρίπτοντας μετά από 21 χρόνια το μυθικό ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς και η post season αρχίζει με αμφίρροπα ζευγάρια, εκπλήξεις να παραμονεύουν.

Προτού η λίγκα ανακοινώσει τους νικητές των ατομικών βραβείων, το Contra.gr τρέχει, προβλέπει τις εξελίξεις και αναδεικνύει τους δικούς της καλύτερους στις έξι βασικές κατηγορίες (MVP, καλύτερος αμυντικός, πιο βελτιωμένος, ρούκι, καλύτερος έκτος, κορυφαίος προπονητής).

Πώς να λείπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος με όσα κατάφερε εφέτος, στην τρίτη σεζόν του, στέκεται επάξια δίπλα στον Στέφεν Κάρι, στον Λεμπρόν Τζέιμς και στον Κέβιν Ντουράντ.

MVP: Στέφεν Κάρι

Ο Κάρι δεν επαναπαύθηκε στα περυσινά κατορθώματά του. Ηγέτης της κορυφαίας ομάδας της τελευταίας διετίας, πήγε από τους 23.8 πόντους στους 29.9 με 50% στα σουτ και 5.1/11.2 τρίποντα ανά αγώνα ξεπερνώντας τα 400 εύστοχα μέσα στην ίδια σεζόν! Ήταν σταθερά το σημείο αναφοράς στα βράδια που οι Γουόριορς είχαν αγώνα, ο παίκτης που έχει βαλθεί ν' αλλάξει ξανά το τρόπο σκέψης-δράσης στο παρκέ.

Αμυντικός: Χασάν Γουαϊτσάιντ

Ο παίκτης που στις πρώτες δύο σεζόν στο ΝΒΑ εμφανίστηκε σε 19 παιχνίδια και μετά... εξαφανίστηκε παίζοντας μέχρι και στο Λίβανο. Από πέρυσι είχε δείξει τι μπορεί να προσφέρει στους Μαϊάμι Χιτ με το δυναμικό παιχνίδι του, το συγχρονισμό στο άλμα του αντιπάλου και τις τρομερές άμυνές του. Μετά τον Γενάρη ερχόταν από τον πάγκο, τελειώνοντας την κανονική περίοδο με σχεδόν 12 ριμπάουντ ανά αγώνα και 3.7 κοψίματα! Είχε και 14.2 πόντους.

Ρούκι: Καρλ-Άντονι Τάουνς

Ήρθε από τον Κεντάκι για να κάνει άμεσα τη διαφορά στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Βασικός σε όλα τα παιχνίδια των "λύκων", η μπάλα πήγαινε σταθερά στα χέρια του και με 18.3 πόντους - 10.5 ριμπάουντ - 2 ασίστ (20.5 πόντους, 10.9 ριμπάουντ μετά το all star break) ήταν μαζί με τον Άντριου Γουίγκινς οι δύο άξονες λειτουργίας. Μαθαίνοντας τα μυστικά δίπλα στον Κέβιν Γκαρνέτ πολύ εύκολα θα εξελιχθεί σ' έναν από τους κορυφαίους σέντερ της σύγχρονης γενιάς.

Έκτος παίκτης: Τζέρεμι Λιν

Δεν είναι σούπερ σταρ, η linsanity έχει σβήσει προ πολλού, αλλά δεν είναι και για... πέταμα ο Τζέρεμι Λιν. Δεν είχε τα νούμερα του Ολαντίπο, του Μπάρτον ή του Καντέρ, στα 28 του όμως ήταν πιο ώριμος από ποτέ. Επιφορτισμένος με συγκεκριμένο ρόλο στους Σάρλοτ Χόρνετς και συνειδητοποιημένος για το τι μπορεί να δώσει σε μια ομάδα, έπαιξε με μυαλό, έμεινε μακριά ακρότητες και με 11.7 πόντους - 3.2 ριμπάουντ - 3 ασίστ βοήθησε αφάνταστα στην ισορροπία του ρόστερ και στην επιτυχημένη πορεία έως τα πλέι οφ.

Βελτιωμένος: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ίσως να ψηφίζουμε συναισθηματικά. Δίχως αμφιβολία πάντως η πρόοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο υπήρξε εντυπωσιακή στη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Απ' όταν μάλιστα έγινε ο "μπαλοκουβαλητής" στην πεντάδα των Μιλγουόκι Μπακς εξελίχθηκε σ' έναν παίκτη ικανό να κάνει τα πάντα ενόσω βρίσκεται στο παρκέ. Με πέντε triple doubles, τα πρώτα της καριέρας του και περισσότερα για παίκτη U22 μετά τον Μάτζικ, έφτασε να έχει 16.8 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.4 κοψίματα και 1.2 κλεψίματα, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους απέναντι στους Μπουλς. Ως πλέι μέικερ τα νούμερα... ζαλίζουν, αφού έδινε 22 πόντους με 56%, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Προπονητής: Μπραντ Στίβενς

Ήταν ίσως η σεζόν των προπονητών, μα ο Μπραντ Στίβενς ξεχώρισε γιατί κατάφερε να μετατρέψει ξανά τους Μπόστον Σέλτικς σε ισχυρό πόλο της Ανατολής δίχως να έχει μαζί του Μπερντ, ΜακΧέιλ και Πάρις ή Γκαρνέτ, Πιρς και Άλεν. Έναν όλον κι όλον Αϊζάια Τόμας και... όχι τον γνήσιο. Παρόλα αυτά οι "Κέλτες" ήταν η πέμπτη σε παραγωγικότητα ομάδα της λίγκας (105.7 πόντοι) με 24.2 ασίστ (έκτη ομαδική επίδοση), λίγα λάθη (13.5), 9.2 κλεψίματα (δεύτερη επίδοση), αλλά και αυτή που υποχρέωνε σε σχεδόν 16 χαμένες κατοχές κάθε αντίπαλό της (πρωτιά)! Το δε 40-42 της έβδομης θέσης πέρυσι έγινε 48-34 της πέμπτης θέσης εφέτος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK