Κύβος ερρίφθη: Ο Τιμποντό στους Τίμπεργουλβς

Ο Τομ Τιμποντό αναλαμβάνει τα ηνία των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και μαζί το πρότζεκτ της εξέλιξης του νεανικού ρόστερ τους.

Κύβος ερρίφθη: Ο Τιμποντό στους Τίμπεργουλβς
Τιμποντό Τίμπεργουλβς

Μετά από ένα χρόνο ο Τομ Τιμποντό επιστρέφει στους πάγκους για να πιάσει δουλειά στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN, η απόφαση του ιδιοκτήτη Γκλεν Τέιλορ είναι ειλημμένη και μέσα στις επόμενες ημέρες θ' ανακοινωθεί η σύναψη συνεργασίας για τα επόμενα πέντε χρόνια έναντι 50 εκατ. δολαρίων συνολικά. Ο πρώην προπονητής των Μπουλς κέρδισε τη μάχη του χρίσματος από τον Τζεφ Βαν Γκάντι, ο οποίος είχε επίσης περάσει από... συνέντευξη.

Ο Τιμποντό θ' αναλάβει ταυτόχρονα και το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου, θα έχει δηλαδή το γενικό κουμάντο στους "λύκους".

Είχε ξαναδουλέψει στην στη Μινεάπολη τη σεζόν 1989-90 ως μέλος του σταφ. Έκτοτε βρέθηκε στους Σπερς, στους Σίξερς, στους Νικς, στους Ρόκετς και στους Σέλτικς ως ασίσταντ προτού αναλάβει πρώτος στους "ταύρους" του Σικάγο. Ακόμη δε είναι βοηθός του Μάικ Σιζέφσκι στην εθνική των ΗΠΑ.

Αν και επί τω ημερών του οι Μπουλς έφτιαξαν ξανά ανταγωνιστικό σύνολο, έπαιξαν όλες τις σεζόν στα πλέι οφ και έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής. Ο ίδιος αναδείχθηκε κόουτς της σεζόν και έφτασε τις 100 νίκες στην καριέρα του πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον μέχρι τότε, σε μόλις 130 ματς.

Θεωρείται αυθεντία στην εξέλιξη ταλέντων, όπως οι Τάουνς, Γουίγκινς και Λαβίν, αλλά ταυτόχρονα απαιτητικός και σκληρός. Σε σημείο που χάνει το μέτρο, "ξεζουμίζοντας" τους παίκτες του. Ήταν ένας από τους λόγους της αποχώρησής τους από τους Μπουλς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK