Μπάρκλεϊ για Ντουράντ: "Κλέβει για το πρωτάθλημα"

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ έπιασε στο στόμα του τον Κέβιν Ντουράντ και τον... στόλισε για την απόφασή του να ενταχθεί στους Γουόριορς.

Μπάρκλεϊ για Ντουράντ: "Κλέβει για το πρωτάθλημα"

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ άλλαξε δύο φορές ομάδες προκειμένου να βρεθεί πιο κοντά στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Παρόλα αυτά είναι από τους βασικούς επικριτές του Κέβιν Ντουράντ για την επιλογή του να ενταχθεί στους Γουόριορς.

Ο "Sir" απαίτησε από τους Σίξερς να τον δώσουν το καλοκαίρι του 1992 στους Σανς, ενώ τέσσερα χρόνια μετά ακολούθησε την ίδια τακτική για να παίξει στους Ρόκετς των Ολάζουον και Ντρέξλερ. Ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση πάντως πέτυχε το στόχο του.

Ο ίδιος στάθηκε πολύ στο γεγονός πως η δική του μετακίνηση έγινε μέσω ανταλλαγής. Οπότε η ομάδα που άφησε πίσω φεύγοντας αποκόμισε κάτι παραχωρώντας τον.

Χαρακτηριστικά τόσο στην εκπομπή του ESPN: " Δεν έχω πρόβλημα μ' έναν τύπο που στο τέλος της καριέρας του, όπως ο Καρλ Μαλόουν ή ο Γκάρι Πέιτον, κάνει κάτι τέτοιο. Εδώ μιλάμε για ένα παιδί 27 ετών που ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε χρόνια, που ήταν πρώην MVP".

" Αυτό είναι το πρόβλημά μου", συνέχισε ο θρυλικός πάουερ φόργουορντ. " Ακούστε, αν γίνεσαι ανταλλαγή, γίνεσαι ανταλλαγή. Αλλά όταν είστε όλοι μαζί και λες 'ελάτε να κυριαρχήσουμε στο πρωτάθλημα' είναι σαν να κλέβεις δρόμο στη διαδρομή για τον τίτλο. Δεν θέλεις ν' ανταγωνιστείς; Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στη δική μου εποχή και να μ' αφήσουν να καλέσω τον Τζόρνταν, τον Μπερντ και τον Μάτζικ για να κατακτήσουμε όλοι μαζί το ΝΒΑ".

Παραδέχθηκε πάντως πως " εμείς δημιουργήσαμε όλο αυτά λέγοντας συνεχώς πως αν δεν κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα, είσαι άχρηστος. Εγώ βέβαια δεν νιώθω τέτοιος. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο Γιουνγκ, ο Μαλόουν, ο Στόκτον το ίδιο. Αντίθετα νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλοί Θα μπορούσα να είχα παίξει με κάποια από αυτά τα παιδιά σε μια προσπάθεια να κλέψουμε στο δρόμο για τον τίτλο, αλλά..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK