Ο Άσερι ήταν ο... Γουαϊνστάιν των Μάβερικς

Οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική "δράση" του Τερντίμα Άσερι έφεραν στο φως ένα μυστικό που για χρόνια είχε μείνει στο σκοτάδι. Όπως στο Χόλιγουντ με τον γνωστό παραγωγό.

Ο Άσερι ήταν ο... Γουαϊνστάιν των Μάβερικς

Μορφωμένος, δουλευταράς και επιτυχημένος. Το (ιδανικό) προφίλ του Ταρντίμα Άσερι, του επί 18 χρόνια (1997-2015) προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των Ντάλας Μάβερικς, δεν παρέπεμπε σ' έναν άνδρα που θα εκμεταλλευόταν τη θέση του με στόχο να ικανοποιήσει τις... ανδρικές επιθυμίες του.

Οι καταγγελίες - ισχυρισμοί στο ρεπορτάζ του "Sports Illustrated" φανέρωσαν τον άλλο εαυτό του. Τον σκοτεινό. Αυτόν που έκρυβε καλά στο γραφείο του, πίσω από τα λαμπερά κοστούμια του.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν για την εν λόγω υπόθεση, ο Άσερι παρενοχλούσε με υπονοούμενα ή παρεξηγήσιμα αγγίγματα όποια γυναίκα υπάλληλο του οργανισμού τού άρεσε με την ελπίδα πως θα τη ρίξει στο κρεβάτι. Πολλές φορές ήταν προκλητικός με όσα έλεγε, στα όρια μάλιστα του μισογυνισμού.

Στους Μάβερικς φαίνεται πως ήξεραν καλά τι συνέβαινε, αλλά για κάποιο λόγο σιωπούσαν. Δεν ήθελαν να προκληθεί σκάνδαλο, το συγκάλυπταν. Δεν είναι τυχαίο πως περισσότεροι από δώδεκα ήταν οι (ανώνυμοι) υπάλληλοι που μίλησαν για την κατάσταση. Καταγγέλλουσα υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είχε μιλήσει για ό,τι πέρασε σε προϊστάμενό της και απειλήθηκε πως θα χάσει τη δουλειά της, αν δεν κλείσει το στόμα της. " Είναι το αφεντικό", της είπε ο τότε αντιπρόεδρος μάρκετινγκ.

Εκεί ακριβώς πόνταρε ο Άσερι. Ήταν το αφεντικό, έκανε κουμάντο, είχε υπό τον έλεγχό του τα πάντα. Ένιωθε ισχυρός, ακλόνητος.

Κάποτε είπαν σε μια γυναίκα που έπιασε δουλειά στους Μαβς. " Πρόσεχε τον πρόεδρο. Ό,τι κι αν συμβεί, μην κλειστείς μαζί του στο ασανσέρ". Ήξεραν.

Ο ιδιοκτήτης Μαρκ Κούμπαν δήλωσε πως όχι, δεν γνώριζε, κάνοντας λόγο για " αποτρόπαια πράξη που φυσικά δεν εγκρίνουμε". Το ίδιο και ο οργανισμός, ο οποίος άνοιξε φάκελο και κίνησε εσωτερικές διεργασίες για την απόδοση ευθυνών. Αφού όμως βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση. Καθυστέρησαν.

Ουδείς γνωρίζει αν ο Άσερι έφυγε από τους Μάβερικς για να προστατευτεί, αφού είχε γίνει ανεξέλεκτος. Λέγεται πάντως πως η σύντομη θητεία του σε πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών, στην οποία βρέθηκε αμέσως μετά, έληξε γιατί παρουσίασε την ίδια ακριβώς παραβατική συμπεριφορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK