Ο διαολεμένος Κάρι και τα τρίποντα: νούμερα που ζαλίζουν

Πόσα τρίποντα έχει εφέτος ο Κάρι; Ποιο το ποσοστό του και ποια θέση προτιμάει να εκτελεί; Τα νούμερα απαντούν.

Ο διαολεμένος Κάρι και τα τρίποντα: νούμερα που ζαλίζουν
Κάρι τρίποντα Γουόριορς ΝΒΑ

Το φράγμα των 100 εύστοχων τριπόντων είναι έτοιμος να σπάσει στα επόμενα ματς των Γουόριορς ο Στέφεν Κάρι, έχοντας τεράστια διαφορά απ' όλους τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος.

Ο ηγέτης της ομάδας του Στιβ Κερ και MVP της περυσινής περιόδου έχει ήδη σκοράρει 94 φορές από τα 7μ25 (σε 19 παιχνίδια), τη στιγμή που ο δεύτερος Κάιλ Λόουρι των Ράπτορς έχει στο ενεργητικό του μόλις 52!

Ο Κάρι έχει δουλέψει τόσο πολύ στη μηχανική του σουτ που άνετα πλέον συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους σουτέρ της ιστορίας. Εφέτος έχει εκτελέσει συνολικά 211 τρίποντα ή 4.9/11.1 ανά αγώνα. Έχει δηλαδή ποσοστό ευστοχίας που αγγίζει το 45%! Αν μάλιστα αφαιρεθούν τα τρίποντα που έχει "πετάξει" πίσω από το κέντρο (0/2), υπό πίεση χρόνου, το ποσοστό του γίνεται αυτομάτως ολοστρόγγυλο (94/209).

Από που σουτάρει περισσότερο

Η... καλύτερη θέση του Στεφ είναι η δεξιά γωνία, από την οποία εκτελεί με 50%. Δεν της δείχνει προτίμηση πάντως, αφού έχει μόλις δώδεκα προσπάθειες από εκεί (6/12). Περισσότερο σουτάρει από την κορυφή, λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά, έχοντας 81/180 τρίποντα (45%).

Το ποσοστό του... πέφτει όταν αναγκάζεται να εκτελέσει από την αριστερή γωνία, θέση από την οποία έχει... μόλις 41% (7/17).

Χωρίς ασίστ

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Κάρι δεν χρειάζεται να βγει από σύστημα για να σουτάρει. Του αρκεί να έχει την μπάλα και να σημαδέψει. Το ποσοστό του χωρίς ασίστ, από φάση δηλαδή που δημιούργησε μόνος του, φτάνει το 55%. Αντίθετα όταν πάρει πάσα από συμπαίκτη δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός, σουτάροντας με 10% λιγότερο (45%).

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι σίγουρο ότι μιλάμε για ένα... φονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στέφεν Κάρι: Άιβερσον ή Ντάνκαν;

Κάρι: Ο τελευταίος (κανονικός) μπασκετμπολίστας

News 24/7

24MEDIA NETWORK