Ο Φιλ Τζάκσον απέλυσε το Γούντσον

Η πρώτη, σοβαρή, απόφαση που χρειάστηκε να λάβει ο Φιλ Τζάκσον ως πρόεδρος των Νικς ήταν η απόλυση του Μάικ Γούντσον.

Ο Φιλ Τζάκσον απέλυσε το Γούντσον

Όχι πως ήταν κάτι απρόσμενο, αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα η ομάδα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την απομάκρυνση μετά από δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία του 56χρονου προπονητή, ο οποίος παρά τις φιλοδοξίες για κάτι μεγάλο δεν μπόρεσε να φέρει καν την πρόκριση στα play off.

" Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Μάικ Γούντσον και το επιτελείο του. Οι προπονητές και παίκτες είχαν μια εξαιρετικά δύσκολη σεζόν και το ανάθεμα δεν πρέπει να πέσει πάνω σε κάποιον ξεχωριστά. Ήταν όμως η στιγμή για αλλαγές σε όλο τον οργανισμό προκειμένου να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα για την επόμενη σεζόν και το μέλλον", δήλωσε ο Τζάκσον.

Ο Γούντσον απολύθηκε ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Επί των ημερών του οι Νικς κατέκτησαν τον τίτλο της περιφέρειας τη σεζόν 2012-13 με 54 νίκες και για πρώτη φορά σε 13 σεζόν πέρασαν γύρο στα play off. Οι απαιτήσεις ωστόσο αυξήθηκαν και ο προπονητής από την Ινδιανάπολη δεν έφερε εις πέρας τη νέα αποστολή του. Το 3-13 στο ξεκίνημα της εφετινής περιόδου καταδίκασε τόσο τους Νικς όσο και τον ίδιο.

Ήδη ο Τζάκσον έχει μπει σε διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι θα πράξει με το έμψυχο δυναμικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK