Ο Λεμπρόν Τζέιμς σήκωσε τη γροθιά του όπως ο Σμιθ και ο Κάρλος

Μην πείτε ότι δεν περιμένατε την αντίδραση στο σάλο που προκάλεσε η ατυχής καμπάνια γνωστής εταιρίας ένδυσης; Ο Λεμπρόν Τζέιμς όχι μόνο πήρε θέση, ξεσπάθωσε...

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σήκωσε τη γροθιά του όπως ο Σμιθ και ο Κάρλος
Λεμπρόν Τζέιμς AP PHOTO/ALEX GOODLETT

Επιλέγεις μικρά παιδιά για το προμοτάρισμα της νέας συλλογής ρούχων. Παιδιά διαφόρων φυλών και χρώματος. Όλα καλά ως εδώ. Κάνεις όμως ένα "χοντρό" λάθος. Ασυγχώρητο! Η, αμφιλεγόμενη το λιγότερο, εικόνα με το αφροαμερικανάκι που φορά ένα φούτερ με το μήνυμα "η πιο κουλ μαϊμού στη ζούγκλα" είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.

Η πολυεθνική αντιλαμβάνεται αργά τι έχει συμβεί. Ζητάει συγγνώμη, αποσύρει το προϊόν από το ιντερνετικό κατάστημα και προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται. Είναι πάρα πολύ αργά. Έχει προηγηθεί κατακραυγή, έχει βρθεί δικαιολογημένα στο μάτι του κυκλώνα.

Ο ίδιος ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν αντιστέκεται. Αποθηκεύει τη φωτογραφία, τη φωτομοντάρει και γράφει όσα τον πρεσβεύουν βλέποντας το αποτέλεσμα.

Απευθυνόμενος προς την H&M αναφέρε: " Ας βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Αρκετά μ' εσάς όλους και κυρίως μ' αυτό που βλέπουμε όταν κοιτάμε αυτή τη φωτογραφία. Εγώ βλέπω ένα Νέο Βασιλιά. Έναν άρχοντα του κόσμου, μια ανέγγιχτη δύναμη που δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί. Εμείς, ως Αφροαμερικανοί θα πρέπει πάντα να σπάμε σύνορα, ν' αποδεικνύουμε στους ανθρώπους το λάθος και να δουλεύουμε πολύ πιο σκληρά για ν' αποδείξουμε ότι ανήκουμε (σ.σ εδώ). Μάντεψε όμως τι, αυτό ακριβώς αγαπάμε επειδή τα κέρδη στο τέλος του δρόμου είναι τόσο όμορφα".

Και συνοδεύει το μήνυμά του με το χαρακτηριστικό "αγαπώ τους ανθρώπους μου"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK