Ο Μάικ Τζέιμς ήταν φτιαγμένος για το ΝΒΑ και το ήξερε...

Ο Μάικ Τζέιμς κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά: να στέλνει την μπάλα στο καλάθι. Η σούπερ βραδιά του πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με διπλό των Σανς στο τρομοκρατημένο (από την επίθεση που σκόρπισε το θάνατο) Μπρούκλιν.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν φτιαγμένος για το ΝΒΑ και το ήξερε...
AP PHOTO/KATHY WILLENS

Όλα κι όλα επτά ματς έχει παίξει ο Μάικ Τζέιμς στο ΝΒΑ - όσα έχουν δώσει οι Σανς στη νέα σεζόν. Γρήγορα όμως έχουν καταλάβει όλοι γιατί αυτό το "τρελόπαιδο" ήθελε ντε και καλά να φύγει από την Ευρώπη, ψάχνοντας το δρόμο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο τύπος, έστω και αν είναι πλέον 27, είναι γεννημένος γι' αυτό το στιλ μπάσκετ. Και η ωρίμανση στην Ευρωλίγκα, παρότι δεν παίρνει χαλινάρια, τον βοήθησε να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στις νέες ανάγκες που προέκυψαν στην καριέρα του.

Οι Σανς με το 122-114 επί των Νετς στη Νέα Υόρκη πέτυχαν την τρίτη νίκη τους και ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού σημείωσε ρεκόρ καριέρας. Πέτυχε 24 πόντους με 6/12 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 3/3 βολές, έχοντας παράλληλα 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Μολονότι ο κομβικός παίκτης του ματς ήταν ο Τι Τζέι Γουόρεν (20 πόντοι), γιατί κράτησε τους "ήλιους" όρθιους όταν οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους προσπερνώντας μάλιστα από το -18, ο Τζέιμς απέδειξε ότι σε μια ομάδα που έχει τοποθετήσει χαμηλά τον πήχη, της λείπει ο αστέρας και πορεύεται με υπηρεσιακό προπονητή, έχει την αξία να σταθεί ως αντί-Μπλέντσο.

Μια μικρή γεύση είναι αυτή η φάση:

* Το ματς έγινε σε φορτισμένο κλίμα λόγω του αίματος που χύθηκε στους δρόμους του Μανχάταν από τη φονική επίθεση από τρομοκράτη, ο οποίος οδηγώντας φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες. Πριν από το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των οκτώ θυμάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK