Ο Μάρντι Κόλινς... θυμάται, για το Contra.gr, τον Ντόναλντ Στέρλιγκ

Ο μοναδικός παίκτης στην Ελλάδα που έχει δουλέψει με τον Αμερικανοεβραίο εκατομμυριούχο, ο Μάρντι Κόλινς, μιλά στο Contra.gr για τον ρατσιστή Ντόναλντ Στέρλιγκ και τα όσα έζησε μαζί του. Τι δηλώνει για τις σχέσεις του με τον ιδιόρρυθμο επιχειρηματία, το δύσκολο 2009 και τις βρισιές στον Μπαρόν Ντέιβις.

Ο Μάρντι Κόλινς... θυμάται, για το Contra.gr, τον Ντόναλντ Στέρλιγκ

Ο Ντόναλντ Στέρλιγκ αποχαιρέτησε το ΝΒΑ ή μάλλον το πρωτάθλημα προχώρησε μία πρωτόγνωρη κίνηση, τον απομάκρυνε από τους κόλπους του.

Η αποβολή δια βίου του εκκεντρικού ιδιοκτήτη των Κλίπερς έρχεται ως αποτέλεσμα των όσων ακούστηκαν σε ιδιωτική του συνομιλία με την φίλη του, αλλά και ως επιστέγασμα μίας διαδρομής η οποία θα μπορούσε οποτεδήποτε να τον φέρει εκτός μπάσκετ.

Το πρωτάθλημα δεν κατάφερε να λάβει δράση το 2009, όταν ήταν γνωστές οι απόψεις του για τους μαύρους, τους Μεξικανούς, τους Κορεάτες, διότι τα σκάνδαλα δεν αφορούσαν στο ίδιο το μπάσκετ.

Την ώρα που ο Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωνε την ποινή αποκλεισμού του Στέρλιγκ από το ΝΒΑ και τη βούληση να πουλήσει τους Κλίπερς, το Contra.gr συνάντησε το μοναδικό παίκτη στην Ελλάδα που έχει δουλέψει για τον Αμερικανοεβραίο εκατομμυριούχο. Ο Μάρντι Κόλινς θυμήθηκε όσα είχε περάσει στους Κλίπερς τόσο αυτός όσο και ο Μπαρόν Ντέιβις από τον ίδιο του τον εργοδότη ενώ πρέπει να είναι ευτυχής διότι αυτό που ζήτησε γινόταν πράξη την ίδια ώρα: " Ήταν πολύ άσχημο ό,τι ακούστηκε. Δεν υπάρχει θέση στο μπάσκετ για τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν τον ρατσισμό. Θα πρέπει να φύγει", ήταν η πρώτη απάντηση στην ερώτηση για το όλο συμβάν.

Ο Μάρντι Κόλινς... θυμάται, για το Contra.gr, τον Ντόναλντ Στέρλιγκ

"Γιατί σουτάρεις; Γιατί παίζεις;"

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θυμήθηκε την "συνύπαρξή του" με τον Στέρλιγκ το 2009 στους Κλίπερς και από τις αντιδράσεις του, ήταν εμφανές ότι πρόκειται για μία κακή περίοδο της καριέρας του: "Και τότε ήταν αρκετά άσχημα τα πράγματα μαζί του όταν έπαιζα εγώ στους Κλίπερς το 2009. Ακούγονταν και συνέβαιναν διάφορα γύρω από τον Στέρλιγκ. Ιδιαίτερα το θέμα που είχε προκύψει με την ενοικίαση διαμερισμάτων τα οποία δεν ήθελε να δώσει σε άτομα από διάφορες μειονότητες. Το ξέραμε όλοι τι συνέβαινε. Δεν φερόταν δίκαια στους ίδιους του τους αθλητές, δεν φερόταν δίκαια σε μένα ή στον Μπαρόν Ντέιβις και τον Ρίκι Ντέιβις. Πάντα κάτι συνέβαινε".

Ο Μάρντι Κόλινς... θυμάται, για το Contra.gr, τον Ντόναλντ Στέρλιγκ

Βρισιές σε βάρος του Μπαρόν Ντέιβις

" Τον θυμάμαι να μου φωνάζει: «γιατί παίζει αυτός;» ή «γιατί σουτάρεις έτσι». Δεν ήταν κάτι ρατσιστικό κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά σίγουρα σε ενοχλούσε. Στον Μπαρόν Ντέιβις ήταν τα χειρότερα που έχω ακούσει. Τον έβριζε συνέχεια και πάντα του έφταιγε ένας παίκτης της ομάδας μας.

Νομίζω ότι το ΝΒΑ έχει την μεγάλη ευκαιρία να ορθώσει το ανάστημά του και να τελειώσει με αυτό τον άνθρωπο στέλνοντας έτσι το μήνυμά του σε κάθε φίλαθλο του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό".

Προτού προλάβει να μπει στο πούλμαν της ομάδας του, ήρθε το μήνυμα στο κινητό ότι ο Στέρλιγκ τελείωσε από το ΝΒΑ και το χαμόγελο στα χείλη έδειχνε έναν άνθρωπο δικαιωμένο.

Δείτε σε video τη δήλωση του Ντομινίκ για τον Στέρλινγκ:

Διαβάστε ακόμη:

Δια βίου αποκλεισμός και τεράστιο πρόστιμο στον Στέρλινγκ

Βρίζει μαύρους, γυναίκες και... Μάρντι Κόλινς

Σάλος με το σκάνδαλο του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK