Ο Μπος έκανε όλο το Μαϊάμι να δακρύσει

Το "αντίο" του Κρις Μπος στο Μαϊάμι ήταν πλημμυρισμένο από συναίσθημα. Δεν αποχαιρέτησε μόνο την ομάδα, αλλά ολόκληρη την πόλη, την (ισπανόφωνη) κοινότητα, τους ντόπιους. Τα 7 χρόνια δεν ήταν χρόνια φαγούρας, αλλά ευημερίας.

Ο Μπος έκανε όλο το Μαϊάμι να δακρύσει

Ό,τι κι αν έκανε στο παρκέ, ο Κρις Μπος δεν είχε ποτέ την αίγλη του Λεμπρόν Τζέιμς, ούτε ένιωσε μοναδικός όπως ο Ντουέιν Γουέιντ. Παρόλα αυτά τα χρόνια του στο Μαϊάμι τον "έπλασαν" ως άνθρωπο. Του "έψησαν" τον χαρακτήρα, τον διαμόρφωσαν, το έκαναν ν' αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα, τον έμαθαν... ισπανικά!

Ο 33χρονος Τεξανός φεύγει κάπως άκομψα και δεν θα ξαναπαίξει για τους Χιτ - η φανέλα με #1 θ' αποσυρθεί. Ίσως και να μην ξαναπαίξει μπάσκετ, αν δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που την τελευταία διετία δεν του επέτρεψε να κάνει όσα ήθελε.

Παρόλα αυτά ο Μπος δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Γιατί με την ομάδα βίωσε " μερικούς τελικούς, δύο πρωταθλήματα, πολλούς γάμους, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου, τις γεννήσεις τεσσάρων παιδιών, τη σχέση με μια ολόκληρη κοινότητα κι έναν τόνο από πάνω-κάτω", όπως έγραψε στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του.

Αναμφίβολα ο Μπος δέθηκε περισσότερο με την πόλη απ' όσο ο Λεμπρόν, μπαίνοντας μάλιστα στη διαδικασία να μάθει τη γλώσσα των χιλιάδων Ισπανόφωνων, Κουβάνων κυρίως. Γι' αυτό και, όπως συμπλήρωσε, " ήξερα πως να παραγγέλνω καφέ κον λέτσε (σ.σ γάλα με καφέ) ή ρόπα βιέχα (σ.σ κουβανέζικη σπεσιαλιτέ) στο Κάγε Ότσο και ήταν κάτι φυσικό για μένα".

Ωστόσο γι' αυτό που, περισσότερο από καθετί άλλο, αγάπησε το Μαϊάμι ήταν το γεγονός ότι " έμαθα να ονειρεύομαι ξανά, έμαθα να εκτιμώ το παιχνίδι και όλα όσα ζούσα. Πορευτήκαμε μαζί, Μαϊάμι. Μού έδειξες πώς να μείνω δυνατός και μ' έσπρωξες να περάσω μέσα από τις πιο σκληρές στιγμές".

Ο βετεράνος ψηλός θα πάρει φεύγοντας 52.1 εκατομμύρια δολάρια - τα χρήματα που προβλέπονταν από το συμβόλαιό του για την επόμενη διετία. Μόνο που, με βεβαιότητα, θα τα χάριζε για άλλα δυο χρόνια μαγείας στη... Magic City!

AP Photo/LM Otero

News 24/7

24MEDIA NETWORK