Ο Νικς ποντάρουν στην αναγέννηση του Ντέρικ Ουίλιαμς

Οι Νικς πήραν το ρίσκο και έδωσαν συμβόλαιο στον Ντέρικ Ουίλιαμς, το Νο2 στο ντραφτ του 2011 που έως τώρα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Ο Νικς ποντάρουν στην αναγέννηση του Ντέρικ Ουίλιαμς

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ανήκει από το Σάββατο στο ρόστερ στο Νικς, με τους οποίους συμφώνησε για συμβόλαιο δύο ετών (1+1) έναντι 10 εκατ. δολαρίων. Μετά τον πρώτο χρόνο ο 24χρονος φόργουορντ έχει το δικαίωμα ν' αποχωρήσει χωρίς δεσμεύσεις. Ο ίδιος έδωσε την πληροφορία μέσω του twitter.

Για τους Νεοϋρκέζους η κίνηση αυτή εμπεριέχει ρίσκο. Ρίσκο γιατί ο Καλιφορνέζος στα τέσσερα χρόνια που έχει θέση στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει την επιλογή των Τίμπεργουλβς, οι οποίοι το 2011 "σπατάλησαν" το Νο2 του ντραφτ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ουίλιαμς ήταν στη δεύτερη καλύτερη ρούκι πεντάδα μετά την πρώτη σεζόν του, αλλά επί της ουσίας η καριέρα του είναι μια ευθεία γραμμή. Δεν έχει ξεχωρίσει και αυτό είναι το πρόβλημα. Πέρυσι, στους Κινγκς του Σακραμέντο, είχε 8.3 πόντους και 2.7 ριμπάουντ (λίγα) σε 74 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Ερχόταν κυρίως από τον πάγκο και σούταρε με χαμηλά ποσοστά (45%, 31% στα τρίποντα, 68% στις βολές).

Οι Νικς, χωρίς μεγάλη ευχέρεια κινήσεων λόγω της αγωνιστικής αφερεγγυότητας, ευελπιστούν ότι θα εμφανίσουν το κολεγιόπαιδο που είχε 19.5 πόντους και 8.3 ριμπάουντ στη δεύτερη σεζόν του στο Αριζόνα. Μικρές οι πιθανότητες, αλλά διαφορετική επιλογή δεν είχαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK