Ο Νοά δεν στάθηκε... προσοχή και οι στρατιωτικοί αντέδρασαν!

Την εθνική υπερηφάνεια των Αμερικανών "τσίγκλησε" ο Γιοακίμ Νοά, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιος ντόρος στις ΗΠΑ. "Moυ είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί παιδιά πρέπει να σκοτώνουν παιδιά ανά τον κόσμο". Η αντίδραση της στρατιωτικής ακαδημίας.

The New York Knicks' newest player Joakim Noah speaks with the media at Madison Square Garden training center on July 8, 2016 in Tarrytown, New York. Noah joins the Knick after playing for the Chicago Bulls. / AFP PHOTO / Bryan R. SmithBRYAN R. SMITH/AFP/Getty Images ORIG FILE ID: 553833444
The New York Knicks' newest player Joakim Noah speaks with the media at Madison Square Garden training center on July 8, 2016 in Tarrytown, New York. Noah joins the Knick after playing for the Chicago Bulls. / AFP PHOTO / Bryan R. SmithBRYAN R. SMITH/AFP/Getty Images ORIG FILE ID: 553833444 AFP/GETTY IMAGES

Ο Γιοακίμ Νοά έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και, μολονότι θεωρεί τον εαυτό του Γάλλο, τιμά και σέβεται τον τόπο που μεγάλωσε και τον "μεγάλωσε" με συγκεκριμένες αξίες.

Τηρεί ωστόσο αποστάσεις από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ και δη τις στρατιωτικές επεμβάσεις ανά την υφήλιο. Και με την πρώτη ευκαιρία εκδήλωσε την αντίδρασή του. Ο νέος σέντερ ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στη Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ και συνομίλησε με τους νεοσύλλεκτους. Από επιλογή ωστόσο δεν παραβρέθηκε στο δείπνο που παρατέθηκε.

Ο Νοά εξήγησε, στη Daily News, πως " σέβομαι τα παιδιά που είναι εκεί έξω και πολεμούν. Μου είναι δύσκολο όμως να καταλάβω γιατί πρέπει να πάνε σε πόλεμο, γιατί παιδιά πρέπει να σκοτώνουν παιδιά ανά τον κόσμο".

Οι επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας έκριναν αντισυμβατική τη στάση του Γάλλου και τον επέκριναν με επίσημη τοποθέτηση τους, διότι " η Ακαδημία πλάθει ηγετικούς χαρακτήρες γιατί την άμυνα του έθνους μας". Δεν έπεισαν όμως...

Ούτε τους Νικς που θέλησαν να υπερασπιστούν τον παίκτη τους. " Είναι δικαίωμά του, δεν θα τον πιέσουμε για κάτι που τον κάνει να νιώθει άβολα", ανέφερε ο κόουτς Χόρνατσεκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK