Ο παίκτης-εργαλείο: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η πρώτη χρονιά του Αντετοκούνμπο στο NBA ήταν απολύτως επιτυχημένη, καθώς κατάφερε να αποσπάσει τα θετικά σχόλια όλων. O νεαρός γκαρντ συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, ενώ δεν θα διστάσει να πειραματιστεί, λόγω και της παρουσίας του Jason Kidd στον πάγκο των Μπακς. Τι δηλώνει ο δημοσιογράφος Danny Chau.

Ο παίκτης-εργαλείο: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν τόση εμπιστοσύνη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα πειραματιστούν μαζί του προκειμένου να δουν σε ποιες άλλες θέσεις μπορεί να προσφέρει και τι άλλες δυνατότητες έχει. Σε αυτό, βέβαια, βοηθάει και η πολύ καλή πρώτη χρονιά του παίκτη στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο Danny Chau, δημοσιογράφος του σάιτ "Grantland.com", σχολιάζει τον νεαρό Έλληνα παίκτη, με αφορμή και μια φάση που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος απέναντι στους Spurs, όταν κατέβασε την μπάλα, πάσαρε πίσω από την πλάτη του και στη συνέχεια έκανε και σκριν.

Αποθέωση από τον δημοσιογράφο για τον Αντετοκούνμπο που ουσιαστικά εγκρίνει την σκέψη των Μπακς να τον χρησιμοποιήσει ως πόιντ γκαρντ αντί για γκαρντ/ φόργουορντ που είναι. Μάλιστα, λέει: Σε 12 δευτερόλεπτα, ο Αντετοκούνμπο μετατράπηκε από Ricky Rubio σε Amir Johnson. Μαγεια”!

Συνεχίζοντας, θεωρεί ότι χάρη και στον Τσέισον Κιντ, ο Αντετοκούνμπο μπορεί να πειραματιστεί και να πάρει βοήθεια, μην ξεχνώντας ότι ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του σαν πόιντ γκαρντ. “ Ο Αντετοκούνμπο αρχικά ήταν γνωστός ως ένας πόιντ γκαρντ με ύψος 2.04 μέτρα από την Ελλάδα, μία χώρα που πάντα έβγαζε ψηλούς γκαρντ (Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης)”.

Τελικά, τον αποθεώνει για τις ικανότητες του και πιστεύει ότι μπορεί να εξελιχθεί και να βάλει ακόμα περισσότερο εύρος στο παιχνίδι του: “ Αν και έπαιζε πόιντ γκαρντ, ο Αντετοκούνμπο δηλώθηκε ως σέντερ στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια του Summer League. Βρίσκεται σε μία σπάνια παρέα, μαζί με τον Magic Johnson (Game 6 στους Τελικούς του 1980) και τον LeBron James (Game 1 των Τελικών του 2012), όπου αν και ήταν οι κύριοι χειριστές της μπάλας για την ομάδα τους ήταν αυτοί που πήδηξαν στο πρώτο τζάμπολ του αγώνα. Και αυτή είναι η ευρύτητα του ταλέντου του Αντετοκούνμπο. Κάθε κατοχή της μπάλας είναι μία ευκαιρία για τον Γιάννη να γίνει κάτι άλλο”.

Διαβάστε ακόμη:

Και πλέι-μέικερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

"Πέταξε" ο Αντετοκούνμπο κόντρα στους Σπερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK