Ο Ρίτσαρτσον σταμάτησε το μπάσκετ για να μπορεί να περπατάει

Νωρίς ήρθε το τέλος για τον Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο οποίος έπρεπε ν' αποφασίσει και διάλεξε την οικογένειά του.

Ο Ρίτσαρτσον σταμάτησε το μπάσκετ για να μπορεί να περπατάει
Ρίτσαρντσον ΝΒΑ

Ο Τζέισον Ρίτσαρντσον προτίμησε τις βόλτες με τα παιδιά του στο Ντένβερ από τα καρφώματα και το μπάσκετ. Ο λόγος ήταν συγκεκριμένος: ο τραυματισμός στο δεξί γόνατο που τον ανάγκασε να διακόψει τη συνεργασία του με τους Χοκς και να εγκαταλείψει αυτό που έκανε με επιτυχία στο ΝΒΑ από το 2001.

Ο 34χρονος γκαρντ δεν είχε πολλές επιλογές κι ας το σκέφτηκε για πέντε ώρες ολομόναχος σ' ένα πάρκο της Ατλάντα. Οι γιατροί δεν του έδωσαν εναλλακτικές. Ή θα συνέχιζε να παίζει και θα κινδύνευε ν' αντιμετωπίσει μελλοντικά πρόβλημα στο βάδισμά του ή θα σταματούσε για να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά

" Δεν ήθελα να κουτσαίνω στο υπόλοιπο της ζωής μου. Έχω ολόκληρη ζωή μπροστά μου, ευτυχώς. Η απόσυρση ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω", δήλωσε στο Yahoo Sports ο Ρίτσαρντσον εμφανώς αποφασισμένος.

Ο Ρίτσαρντσον δεν ήταν οποιοσδήποτε παίκτης. Ναι μεν το αριστερό γόνατό του δεν τον άφησε να εξελιχθεί όσο θα μπορούσε. Έπαιξε όμως σε πέντε διαφορετικές ομάδες, πέτυχε περισσότερους από 14.000 πόντους και στα καλά του, τη σεζόν 2005-06 με τους σημερινούς πρωταθλητές Γουόριορς, είχε 23.2 πόντους με 38% στο τρίποντα, 5.8 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ ανά αγώνα.

Στο ΝΒΑ είχε φτιάξει ήδη το όνομά του όταν ένας από τους τρεις παίκτες που κέρδισαν το διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game δύο σερί σεζόν, τις πρώτες του στο πρωτάθλημα. Το 2002 ψηφίστηκε και στην καλύτερη rookie πεντάδα.

Στους Χοκς υπέγραψε με την προοπτική να έχει ενεργό ρόλο προσφέροντας ποιοτικά λεπτά με την εμπειρία και την ποιότητά του.

" Ο κόουτς ήταν ήρεμος. Σεβάστηκε την απόφασή μου και ανταλλάξαμε ευχές", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Ρίτσαρντσον, προσθέτοντας πως " δούλεψα σκληρά και απόλαυσα το πάθος του παιχνιδιού. Δεν ήθελα όμως να είμαι ο τύπος που απλώς θα παίρνει το μισθό του".

Τα καλύτερα καρφώματα του Ρίτσαρντσον

O Ρίτσαρντσον στο All Star Game

News 24/7

24MEDIA NETWORK