Ο... θεόμουρλος Μαρκ Κούμπαν έκλεισε την πόρτα στους ρεπόρτερ

Δεν είναι Έλληνας παράγοντας, μα φέρνει πολύ. Ο Μαρκ Κούμπαν απαγορεύει σε δημοσιογράφους του ESPN να καλύπτουν το ρεπορτάζ των Μάβερικς διότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους!

Ο... θεόμουρλος Μαρκ Κούμπαν έκλεισε την πόρτα στους ρεπόρτερ

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς Μαρκ Κούμπαν πρέπει να είναι από τους πλέον αγαπητούς στην Ελλάδα. Όσοι τελοσπάντων γνωρίζουν τον υπερδραστήριο εκατομμυριούχο που μετέτρεψε την πιο "βαρετή" (επίσημη ψηφοφορία) ομάδα των 90s στον κολοσσό των τελευταίων 10 ετών.

Από την πρώτη στιγμή του στο ΝΒΑ, ο έλκων την καταγωγή του από την Ρωσία παράγοντας μπήκε στο... μάτι του Ντέιβιντ Στερν. Του... υπαλλήλου του όπως έλεγε. Έγινε ο πρώτος που επιτέθηκε σε διαιτητές, που διατύπωνε δημόσια παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα του, ακόμα και για πολιτικές της λίγκας. Ο κομισάριος (που επιλέγεται από τους 30 ιδιοκτήτες ομάδων για να τους διοικήσει) τού επέβαλε συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τις δηλώσεις του, ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει μόνο αν Έλληνας παράγοντας περάσει τον Ατλαντικό.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Ο Κούμπαν όμως απέδειξε πως οι "δεσμοί" του με τους Έλληνες προέδρους είναι ακόμα πιο δυνατοί καθώς προέβη σε μία πρωτοφανή, για τις ΗΠΑ, κίνηση: ακύρωσε τις διαπιστεύσεις δύο δημοσιογράφων του ESPN, οι οποίοι κάλυπταν το ρεπορτάζ των Μάβερικς. "Από τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο δίκτυο ουσιαστικά αποφάσισε να μην έχει δημοσιογράφο αποκλειστικά επιφορτισμένο με το ρεπορτάζ των Μάβερικς και γι' αυτό αντιδράσαμε" ήταν η επίσημη θέση.

Ουσιαστικά ο Κούμπαν διαμαρτύρεται πως δεν καλύπτεται σωστά το ρεπορτάζ της ομάδας του. Και φυσικά δεν έμεινε εκεί: από την Τρίτη απαγορεύεται σε όλους τους δημοσιογράφους του ESPN να καλύπτουν τους Μαβς.

Φυσικά η εξήγηση μόνο ελληνική δεν είναι: "αποτελεί την αντίδρασή μου στο αυτοματοποιημένο ρεπορτάζ. Θέλω να τους ξυπνήσω και να καταλάβουν πως ο κόσμος αξίζει να γνωρίζει τα πάντα από την ομάδα με ανθρώπους που ζουν δίπλα της". ΟΚ, εδώ κάπου ο τυπικός Έλληνας παράγοντας μπερδεύεται νομίζοντας πως ο Κούμπαν θέλει παπαγαλάκια, αλλά ουσιαστικά ο πολυεκατομμυριούχος προασπίζεται τη δουλειά του Τύπου. Με εκρηκτικό τρόπο μεν, αλλά σίγουρα αποτελεσματικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK