Ο Ζιοβάνι έκανε Ολυμπιακό τον Αντετοκούνμπο!

Ο πατέρας του Γιάννη Αντετοκούμπο, Τσαρλς, αποκάλυψε πως ο λόγος που ο γιος του έγινε Ολυμπιακός ήταν η αγάπη για τον Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα ενώ παραδέχτηκε πως μικρό τον πήγαινε και στα γήπεδα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Τι είπε για τα δικά του παιδικά χρόνια ως... ποδοσφαιριστής!

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts during the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Wednesday, March 8, 2017, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts during the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Wednesday, March 8, 2017, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Ο Τσάρλης Αντετοκούνμπο μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως στα 22 του μόλις χρόνια ο γιος του, Γιάννης, διαπρέπει στο NBA και είναι ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα που φιγουράρουν αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα του πλανήτη, παράλληλα όμως δεν ξεχνάει πως το "μικρόβιο" του αθλητισμού μπήκε στο σώμα και στο μυαλό του "Greek Freak" μέσω της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς.

Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα " Eurohoops.net " από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο μπαμπιάς του Giannis μίλησε για την εποχή που πήγαινε με τον γιο του στο "Καραϊσκάκης" και που είχε ως ίνδαλμα τον Ζιοβάνι ενώ στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε πως έπαιζε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο στη Νιγηρία και ένας σοβαρός τραυματισμός (χιαστοί) τον είχε κάνει να σταματήσει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ:

– Κύριε Τσαρλς, ξέρουμε ότι παίζατε επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Σε ποια ομάδα και σε ποιο επίπεδο;

"Η ομάδα ονομάζεται Sunshine Stars F.C. εδρεύει στο Ondo State και είναι στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία".

– Στα παιδικά χρόνια του Γιάννη, τον είχαμε δει μαζί σας σε κάποιες φωτογραφίες στο Στάδιο Καραϊσκάκης να φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού. Ποιος ήταν ο λόγος που πηγαίνατε σε αυτό το γήπεδο και βλέπατε τη συγκεκριμένη ομάδα;

"Εξαιτίας του Ζιοβάνι, αυτός ήταν ο λόγος! Ο Ζιοβάνι Ολιβέιρα έπαιζε στον Ολυμπιακό και άρεσε πολύ στον Γιάννη. Μου έλεγε ότι αγαπάει τον Ζιοβάνι, του αρέσει να τον βλέπει και μου ζητούσε να τον πάω στο γήπεδο για να τον δει. Και του έλεγα ΟΚ, θα σε πάω στον Ολυμπιακό. Τότε, πηγαίναμε συχνά και σε άλλα γήπεδα, στο γήπεδο της ΆΕΚ, του Παναθηναϊκού".

Ο Ζιοβάνι έκανε Ολυμπιακό τον Αντετοκούνμπο!

– Άρα, πηγαίνατε σε όλα γήπεδα, βλέπατε τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ. Ως φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Απλά ο Γιάννης πίεζε τον μπαμπά του να τον πάει στον Ζιοβάνι. Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε μικρός να παίζει ποδόσφαιρο;

"Ναι. Κι εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο, οπότε ήταν φυσιολογικό να τους παρακινήσω για να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το σπορ. Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ".

– Αν σας έκανε μια υποθετική ερώτηση. Πως ο Γιάννης θα ήταν τώρα ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιου, τοπ επιπέδου και θα έπαιζε σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ ή θα γινόταν ό,τι είναι τώρα στην πραγματική ζωή. Ένας All Star παίκτης του NBA στα 22 του! Τι θα επιλέγατε;

"Θα επέλεγα το μπάσκετ! Γιατί είδα πως το ταλέντο και τα αθλητικά προσόντα που έχουμε, είναι πιο σημαντικά να τα χρησιμοποιείς στο μπάσκετ. Αν είχα επιλογή για τον εαυτό μου, επίσης θα επέλεγα αυτό το άθλημα".

– Εδώ που τα λέμε, είναι πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο όταν είναι 2μ.11!

"Ναι. Το μπάσκετ όταν ήμουν στην Νιγηρία, δεν υπήρχε καν. Έπαιξα χάντμπολ, βόλεϊ και το ποδόσφαιρο κυριαρχούσε. Έπαιζα πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά νιώθω πως αν όταν ήμουν μικρός ξεκινούσα να παίζω μπάσκετ, θα ήμουν ακόμα καλύτερος. Αυτό συμβαίνει τώρα με τα παιδιά μας".

Ο Ζιοβάνι έκανε Ολυμπιακό τον Αντετοκούνμπο!

– Άρα, ακόμα κι εσείς αν είχατε την ευκαιρία να γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα παίζατε μπάσκετ.

"Ναι και πιστεύω θα ήμουν εξαιρετικός! Σε ό,τι δοκίμασα, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ, ακόμα και τένις ήμουν καλός, πάνω από το μέσο όρο των άλλων".

– Με όσα ακούμε, καταλαβαίνουμε πως όλα έχουν να κάνουν με το… DNA!

"Ναι, σίγουρα. Βλέπετε πως όλοι δουλεύουν και προσπαθούν. Τώρα, έρχονται από πίσω ο Κώστας και ο Άλεξ..."

Photo Credits: AP Photo/Aaron Gash

Ο ΤΣΑΡΛΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ GIANNIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΙΟΒΑΝΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK