Οι 10 μεγαλύτερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ

Ακόμα και το ΝΒΑ που προσφέρει σε κάθε αγώνα του απίστευτο θέαμα, χρειάζεται καμιά φορά το αλατοπίπερό του. Αυτό δεν είναι άλλο από τις κόντρες μερικών από τους πιο διάσημους παίκτες του.

Οι 10 μεγαλύτερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ

Μπορεί ο κόσμος του ΝΒΑ να είναι "μαγικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αγγελικά πλασμένος. Όπως σε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη, έτσι και σε αυτό οι κόντρες μεταξύ των παικτών δίνουν και παίρνουν. Λίγο καιρό πριν την έναρξη των πλέι οφ ξέσπασε μια κόντρα μεταξύ του Ντρέιμοντ Γκριν των Γουίζαρντς και του Ντάντεϊ Τζόουνς των Κλίπερς.

Ενώ ο Γκριν έδινε συνέντευξη μετά από ματς των δύο ομάδων ο Τζόουνς του έκανε αυτό:

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Γκριν, μεταξύ άλλων, δήλωσε: "Ήθελε να αντιδράσω, αλλά δεν του έκανα τη χάρη. Εάν αντιδρούσα θα αποκλειόμουν και θα έκανα κακό στην ομάδα μου. Εάν αποκλειόταν αυτός, δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι κανένας".

Με αφορμή αυτή την κόντρα και την έναρξη των πλέι οφ, που πάντα ανάβει τα αίματα, ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 πιο μεγάλες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ζακ Ράντολφ Vs Κέντρικ Πέρκινς

Οι δυο τους έχουν κοντραριστεί αρκετές φορές στα πλέι οφ. Στο συγκεκριμένο video και ενώ στον αγώνα εκτελούνται βολές, οι δυο τους δίνουν ραντεβού για να πλακωθούν έξω από το λεωφορείο των Γκριζλς.

Ρικ Φοξ Vs Νταγκ Κρίστι

Στις αρχές του 2000 οι Κινγκς με τους Λέικερς είχαν μεγάλη κόντρα, η οποία μετουσιώθηκε στο παραπάνω καβγά των δύο παικτών. Η εκφώνηση του αγώνα μοιάζει περισσότερο με περιγραφή μάχης στο "Street fighter" παρά με αγώνα μπάσκετ.

Μπιλ Λαϊμπίρ Vs Ρόμπερτ Πάρις

Στα τέλη της δεκαετίας του 80' υπήρχε μεγάλη "αντιπάθεια" μεταξύ των Πίστονς και των Σέλτικς. Ενδεικτικές της "αντιπάθειας" είναι οι μπουνιές του Πάρις στον Λάμπερ σε ματς για τα πλέι οφ της σεζόν 1986/87.

Μάικλ Τζόρνταν Vs Ρέτζι Μίλερ

Ο Ρέτζι Μίλερ εκτός από ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ είναι και ένας από τους μεγαλύτερους "trash talkers". Αποτέλεσμα; Να ανταλλάξει μερικές μπουνιές με τον MJ σε αγώνα Πέισερς Μπουλς του 1993. Ο Μίλερ ήταν ένας από τους ελάχιστους παίκτες που μπορούσε να "βγάλει" τον Τζόρνταν από τα ρούχα του.

Ντεσόν Στίβενσον Vs Λεμπρόν Τζέιμς

Μπορεί οι δύο παίκτες να μην αντάλλαξαν ποτέ μπουνιές, αλλά πικρόχολα σχόλια έδιναν και έπαιρναν συνεχώς μεταξύ τους μέχρι να εγκαταλείψει ο Στίβενσον την ενεργό δράση. Μεταξύ άλλων, ο Στίβενσον έχει αποκαλέσει τον Λεμπρόν "υπερεκτιμημένο".

Κόμπε Μπράιαντ Vs Κρις Τσάιλντς

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κόντρες της λίστας, η κόντρα των δύο παικτών είχε διάρκεια μόλις ένα αγώνα. Μπράιαντ και Τσάιλντς αντάλλαξαν τα μπουνίδια τους και ησύχασαν.

Ρέτζι Μίλερ Vs Τζον Σταρκς

Νικς Vs Πέισερς. Μίλερ Vs Σταρκς. Ο Μίλερ δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν στην έναρξη του παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων έδωσε το χέρι του στον Σταρκς, αλλά εκείνος δεν έκανε κίνηση. "Εκείνη τη στιγμή απέκτησα μια αποστολή. Να τον ντροπιάσω".

Ντουάιτ Χάουαρντ Vs Σακίλ Ο'Νιλ

Οι 10 μεγαλύτερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ

Παρόλα που ο Σακίλ είναι ένας από τους πιο φιλικούς και κουλ τύπους που έχουν περάσει από το ΝΒΑ τα τελευταία 20 χρόνια, είχε και αυτός τις κοντρίτσες του. Μία από τις μεγαλύτερες ήταν αυτή με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος έγινε ο επόμενος αρχηγός των Μάτζικ, αλλά πήρε και το παρατσούκλι του "Σούπερμαν" από τον Σακίλ.

Κόμπε Μπράιαντ Vs Σακίλ Ο' Νιλ

Οι 10 μεγαλύτερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ

Η μεγαλύτερη, όμως, κόντρα του Σακίλ ήταν αυτή με τον Κόμπε. Μπορεί τα ΜΜΕ πολλές φορές να την "φούσκωσαν" περισσότερο, από ότι ήταν στην πραγματικότητα, όμως οι δυο παίκτες έβαζαν τον εγωισμό τους πάνω από την ομάδα όσο ήταν συμπαίκτες στους Λέικερς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη φυγή του Σακίλ για το Μαϊάμι το 2004.

Τα τελευταία χρόνια τα έχουν βρει, αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να χωνέψουν οι οπαδοί των Λέικερς πόσα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει οι δύο παίκτες για την ομάδα τους αν δεν είχαν κόντρα.

Μάικλ Τζόρνταν Vs Aζάια Τόμας

Οι 10 μεγαλύτερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κόντρα στην ιστορία του ΝΒΑ. Αναλυτικά για τη σχέση των δύο ανδρών έχει γράψει ο Δημήτρης Καρύδας:

" Η αντιπαλότητά του με τον Μάικλ Τζόρνταν έχει λάβει τις διαστάσεις αστικού μύθου αλλά και θρύλου για το ΝΒΑ, μύθου όμως που ποτέ δεν διαψεύστηκε. Ολα άρχισαν στο all star game του 1985, το παρθενικό του Τζόρνταν. Συμμετέχοντας για πρώτη φορά, ο μεγάλος αστέρας των Μπουλς, που είχε δώσει ήδη σαφή δείγματα γραφής του τεράστιου ταλέντου του, υπέστη, κατά πως λέγεται, ένα ιδιόμορφο bullying κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι συμπαίκτες του, κατά πως λέγεται χρόνια τώρα στις ΗΠΑ, είχαν συνεννοηθεί να μην του δίνουν την μπάλα και να τον έχουν έτσι ουσιαστικά αποκλεισμένο από το παιχνίδι. Κάπως έτσι ο Τζόρνταν πήρε μόλις εννιά σουτ σε εκείνο το ματς"! Διαβάστε όλο το κείμενο του εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Aζάια Τόμας: Ο άνθρωπος που έκανε bullying στον Τζόρνταν

News 24/7

24MEDIA NETWORK