Οι Λέικερς απέλυσαν τον Σκοτ

Μετά από δύο οικτρές σεζόν, ο Μπάιρον Σκοτ πλήρωσε το "μάρμαρο" για τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Οι Λέικερς απέλυσαν τον Σκοτ
Σκοτ-Λέικερς

Μετά από τις δύο χειρότερες σεζόν στην ιστορία τους, οι Λος Άντζελες Λέικερς απέλυσαν τον Μπάιρον Σκοτ από τη θέση του προπονητή.

Ο 55χρονος πρώην άσος της ομάδας, των Πέισερς, των Γκρίζλις και του Παναθηναϊκού (1997-1998) προσελήφθη ως πρώτος προπονητής το καλοκαίρι του 2014 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και κατέγραψε μόλις 38 νίκες και 126 ήττες.

Τη φετινή σεζόν είχε 17 νίκες, τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία των "λιμνανθρώπων", ξεπερνώντας το περσινό αρνητικό ρεκόρ των 21 νικών.

"Ευχαριστούμε τον Μπάιρον για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του στην ομάδα αυτή τη διετία, αλλά αποφασίσαμε πως είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε αυτή την αλλαγή", δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μιτς Κάπτσακ.

"Για μένα αυτή ήταν μια ονειρεμένη δουλειά και θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να αντιστρέψω την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνω πώς είναι ο χώρος του μπάσκετ", ανέφερε τρις πρωταθλητής με τους Λέικερς.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα σε αναζήτηση τεχνικού. Ο Τομ Τιμποντό δεν περίμενε άλλο την απόφαση των Λέικερς και επέλεξε τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όπως και ο Σκοτ Μπρουκς που κατέληξε στους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς.

Ως εκ τούτου, αυτήν τη στιγμή προβάλλει ως φαβορί ο βοηθός του Στιβ Κερ στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και πρώην φόργουορντ της ομάδας από το 2003 μέχρι το 2012, ο 36χρονος Λιουκ Γουόλτον, ενώ στην ίδια συζήτηση υπάρχουν και τα ονόματα των Τζεφ βαν Γκάντι, Μαρκ Τζάκσον και Κέβιν Όλι του Κονέκτικατ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK