Οι Μπακς δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου... Σμαρτ

Η επιστροφή του πιο κοντρολαρισμένου (και καλύτερου αμυντικού) γκαρντ των Σέλτικς έκανε τη διαφορά σε αρκετά σημεία του αγώνα και το 92-87 στη Βοστόνη έφερε την παρέα του Γιάννη προ του αποκλεισμού στον α' γύρο.

Boston Celtics guard Jaylen Brown (7) pressures Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, left, who looks to pass the ball during the second half of Game 5 of an NBA basketball first-round playoff series in Boston, Tuesday, April 24, 2018. The Celtics won 92-87. (AP Photo/Charles Krupa)
Γιάννης Αντετοκούνμπο Σέλτικς AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Ψάχνουμε το λόγο που ο Μάρκους Σμαρτ γύρισε τώρα που οι Μπακς είχαν πάρει φόρα. Οι δύο σερί νίκες στο Μιλγουόκι είχαν ανατρέψει το μομέντουμ της σειράς και τα "ελάφια" έδειχναν ικανά να κάνουν το μπρέικ στη Βοστόνη και ν' αποκτήσουν αβαντάζ πρόκρισης.

Έλα όμως που ο βραχύσωμος γκαρντ με το μπανταρισμένο χέρι, χωρίς ν' αποτυπωθεί στους αριθμούς, χάλασε τη... μαγιά. Είχε 9 πόντους (με 2/7 σουτ, 5/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψίματα και ένα κλέψιμο. Κυρίως όμως ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο να σώσει μια μπάλα και να δώσει έτοιμο καλάθι στον Αλ Χόρφορντ για το 86-79, όταν και λίγο-πολύ κρίθηκε το αποτέλεσμα. " Δεν υπήρχε περίπτωση να μου πάρουν την μπάλα", δήλωσε αργότερα.

Αφήστε που νωρίς στο ματς είχε... τρομάξει τον Γιάννη μ' ένα εντυπωσιακό στοπ πάνω σε προσπάθεια για κάρφωμα με το ένα χέρι.

Ο δικός μας, ως ηγέτης του συνόλου, ανέλαβε την ευθύνη για ό,τι συνέβη και το 0/3 των Μπακς στη Βοστόνη, παρόλο που για δεύτερη φορά έφτασαν κοντά. Ανέλαβε την ευθύνη να πει πως " ενώ οι συμπαίκτες μου έκαναν σπουδαία δουλειά βρίσκοντάς με, αυτά δεν ήταν τα σουτ του. Εξαρτάται από μένα αποκλειστικά".

Αλήθεια είναι πως οι 16 πόντοι (5/10 δίποντα, 6/9 βολές), παρά τα 10 ριμπάουντ και τις 9 ασίστ, είναι λίγοι, τη στιγμή που συνολικά στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε 27.75!

Πλέον η παρέα του Αντετοκούνμπο οφείλει να κάνει το 2/2 για να προκριθεί στα ημιτελικά της Ανατολής. Εκεί που ήδη βρίσκονται οι Σίξερς (4-1 το Μαϊάμι με το 104-91) και περιμένουν. Μπορεί; Αν συνολικά γίνουν πιο... έξυπνοι!

Κι αν πάρουν κι κανά σφύριγμα, ακόμη καλύτερα. Γιατί εδώ... αδικήθηκαν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK