Οι "πλούσιοι" του ΝΒΑ: ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα

Το καλό είναι -συνήθως- ακριβό. Και στο ΝΒΑ ξέρουν να το ανταμείβουν. Ποιοι όμως είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι (βάσει συμβολαίων) παίκτες της ιστορίας;

Οι "πλούσιοι" του ΝΒΑ: ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα

Μην βιαστείτε ν' αναπαντήσετε, αφού τα φαινόμενα απατούν. Ούτε ο προσφάτως δισεκατομμυριούχος Μάικλ Τζόρνταν είναι στην πρώτη 30άδα, αφού η περιουσία του δημιουργήθηκε κυρίως από τα κέρδη της εκμετάλλευσης της εικόνας του και όχι της αγωνιστικής αξίας του.

Τα πρωτεία μεταξύ αυτών που έχουν καρπωθεί τα περισσότερα χρήματα από τις ομάδες είναι ο Κέβιν Γκαρνέτ. Στις 20 σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ο "KG" έχει γεμίσει τους λογαριασμούς του, γιατί στις τσέπες του δεν χωράνε, με περισσότερα από 327 εκατ. δολάρια. Όλα αυτά μάλιστα μόνο από τρεις ομάδες (Τίμπεργουλβς, Σέλτικς, Νετς), ενώ από τα 24 ήταν ο παίκτης με τον πιο παχυλό μισθό στη λίγκα.

Ο δεύτερος που έχει λάβει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια είναι ο Κόμπε Μπράιαντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη σεζόν 2008-09 αμείβεται με τουλάχιστον 20 εκατ. δολάρια για να παίζει στους Λέικερς. Για τόσα χρήματα δεν είχε λόγο να φύγει ποτέ από το Λος Άντζελες.

Το... βάθρο συμπληρώνει ο βετεράνος Σακίλ Ο'Νιλ. Στα 19 χρόνια της καριέρας του έπαιξε σε έξι ομάδες και καρπώθηκε 292.200 εκατ. δολάρια. Για τρεις σεζόν μάλιστα, όχι διαδοχικές, ήταν ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη λίγκα. Ας τολμούσαν να του δώσουν λιγότερα...

Η πρώτη 10άδα συμπληρώνεται από τους Τιμ Ντάνκαν (235 εκατ.), Ντιρκ Νοβίτσκι (212 εκατ.), Πολ Πιρς (190 εκατ.), Τζέισον Κιντ (187,6 εκατ.), Ρέι Άλεν (184,3 εκατ.), Κρις Ουέμπερ (178,2 εκατ.) και Τζο Τζόνσον (173,7 εκατ.), ενώ στη 12η είναι ο Έλτον Μπραντ, του οποίου η πορεία ήταν τρομερά πτωτική μετά τη σεζόν 2007-08, την τελευταία του στους Κλίπερς. Ακόμη και οι Αμάρε Στουντεμάιρ (13ος), Βινς Κάρτερ (14ος), Καρμέλο Άντονι (18ος) και Λεμπρόν Τζέιμς (25ος) δεν έχουν κερδίσει όσα ο παλαίμαχος ψηλός.

Μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος είναι ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος στα 14 αυτά χρόνια έχει πάρει σχεδόν 164 εκατ. δολάρια και είναι 15ος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK