Οι Ράπτορς θέλουν γιατρό. Θα τους σώσει ο... Νοσοκόμος;

Το αντίδοτο στους πρόωρους αποκλεισμούς των πλέι οφ θα ψάξουν με τον Έρικ Νερς οι Καναδοί. Πείραμα με ρίσκο... έκρηξης η επιλογή του νέου προπονητή.

From left, Toronto Raptors assistant coaches Andy Greer, Nick Nurse, head coach Dwane Casey and assistant Rex Kalamian are seen on the bench during the first half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons, Sunday, Feb. 28, 2016, in Auburn Hills, Mich. (AP Photo/Carlos Osorio)
Νικ Νερς AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Οι Ράπτορς έδιωξαν τον Ντουέιν Κέισι μήπως, αλλάζοντας αγωνιστική φιλοσοφία, ανέβουν επίπεδο και επέλεξαν για πρώτο προπονητή τον... βοηθό του! Βρίσκονται δηλαδή στο ίδιο σημείο.

Αν ο 50χρονος Έρικ Νερς, που πήρε το χρίσμα από τους Ουτζίρι - Ουέμπστερ, είναι η κατάλληλη λύση για να διεκδικήσουν ένα δαχτυλίδι των πρωταθλητών, αν δεν βρουν στο δρόμο τους τον Λεμπρόν Τζέιμς, θα φανεί στο παρκέ. Σε πρώτη φάση παρόλα αυτά η επιλογή ενός μέλους του τεχνικού τιμ αποτυπώνει μια επιθυμία να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γινόταν ως τώρα.

Ο Νερς ούτως ή άλλως ήταν εκ των συνεργατών του Κέισι για μία 5ετία και δίπλα του έμαθε κάποια από τα μυστικά του επαγγέλματος. Μαζί μάλιστα οδήγησαν την ομάδα του Τορόντο στο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας της.

Ίσως οι άνθρωποι των Ράπτορς ποντάρουν στη φρεσκάδα που θα φέρει, παρότι δουλεύει από τα 23 του ως προπονητής. Ίσως προσβλέπουν σ' ένα πιο ευρωπαϊκό σύνολο, με περισσότερη σκληράδα, αφού ο νέος κόουτς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στο Βέλγιο, ενώ δεν είναι τυχαίο πως... έκαναν συνέντευξη με τον Γιασικεβίτσιους.

Όπως και να 'χει, η επιλογή του Νερς αφήνει ερωτηματικά. Ακόμη κι αν το 2011 είχε κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στη D-League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK