Όταν ο Πέιτον εξόργιζε τον Τζόρνταν (VIDEOS)

O Γκάρι Πέιτον είχε μια ιδιαίτερη στρατηγική στο παιχνίδι του, προσπαθώντας με υποτιμητικά λόγια να εξοργίσει τους αντιπάλους του. Κάτι τέτοιο έκανε συνεχώς όταν έβρισκε απέναντί του τον Μάικλ Τζόρνταν, με τον οποίο έχει αλλάξει ουκ ολίγα "γαλλικά".

Όταν ο Πέιτον εξόργιζε τον Τζόρνταν (VIDEOS)

Ο θρυλικός πόιντ γκαρντ των Σιάτλ Σούπερσόνικς, Γκάρι Πέιτον, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας "ΝΒΑ 3Χ" και το Contra.gr θυμάται τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισε ο Αμερικανός απέναντι στον Μάκλ Τζόρνταν.

Τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο... εξωαγωνιστικό κομμάτι, οι δυο τους ήταν εκρηκτικοί. Ο Πέιτον έχει χαρακτηριστεί από πολλούς στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού ως ένας εκ των μεγαλύτερων "trashtalkers" (αθλητές που χρησιμοποιούν λεκτικούς χαρακτηρισμούς για να μειώσουν τον αντίπαλο) του ΝΒΑ.

Όταν ο Πέιτον εξόργιζε τον Τζόρνταν (VIDEOS)

Απέναντι στον Τζόρνταν το έκανε συνέχεια. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την κόντρα τους στο 2ο ματς των τελικών του ΝΒΑ το 1996, όταν Πέιτον και Τζόρνταν κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια.

Ο "Air" απ' ότι φαίνεται όμως δεν μάσησε πετυχαίνοντας 29 πόντους στον αγώνα, με τους Μπουλς να παίρνουν την νίκη με 92-88 στην έδρα των Σόνικς.

Η πηγή της... έμπνευσης

Από ποιον εμπνεύστηκε ο Πέιτον αυτή την τακτική; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο "Fox Sports": "Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο πρώτος που το έκανε. Συνήθιζε να λέει διάφορα στους αντιπάλους τους για να τους βγάζει εκτός παιχνιδιού και τα κατάφερνε. Έκανε τον άλλο να χάνεται και να μην σκέφτεται σωστά στον αγώνα. Κάτι τέτοιο έκανα και εγώ".

Οι ατάκες

Σε μια άλλη συνέντευξή του στο "ESPN", ο Πέιτον είχε αποκαλύψει το λόγο που έκανε συνεχώς λεκτικές επιθέσεις στον Τζόρνταν:

"Δεν μπορείς να αφήσεις τον Τζόρνταν. Αν το κάνεις, είναι σαν λύκος. Θα σε φάει! Το ήξερε πως εγώ δεν θα τον άφηνα. Έπρεπε να τον δω σαν ένα σκύλο και όχι λύκο. Πήγαινα πάνω του. Ήμουν απλά εγώ".

Παράλληλα, ο Αμερικανός είχε δηλώσει πως ήταν πιο δύσκολο για τον ίδιο να μαρκάρει τον Στόκτον παρά τον Τζόρνταν!

"Οι μονομαχίες μου με τον Τζόρνταν ήταν πιο εύκολος από αυτές με τον Στόκτον. Μπορούσα να τον κάνω να τρελαθεί και να θέλει να μου επιτεθεί. Μπορεί να ήξερε πως ήταν ταλαντούχος και πως μπορούσε να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, αλλά για μένα ο Στόκτον ήταν μεγαλύτερη πρόκληση.

Όταν ο Πέιτον εξόργιζε τον Τζόρνταν (VIDEOS)

Όταν έρχεσαι και μου κάνεις λεκτική επίθεση τρελαίνομαι και το παιχνίδι μου πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Τζον (Στόκτον) δεν αντιδρούσε. Θα συνέχιζε να παίζει το παιχνίδι του κι αυτό ήταν το δυσκολότερο".

Διαβάστε ακόμη:

Γκάρι Πέιτον στα καλύτερά του (VIDEO)

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Κανείς δεν είναι σαν τον Γκάρι Πέιτον

News 24/7

24MEDIA NETWORK