Όταν όλος ο κόσμος του ΝΒΑ υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ και τον Χακίμ Ολάζουν στον Κόμπε Μπράιαντ, τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο Γκρεγκ Πόποβιτς και τον Μπαράκ Ομπάμα! Ποιος είπε τι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όταν όλος ο κόσμος του ΝΒΑ υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ξεφυλλίζοντας ένα λεξικό θα βρεις αμέτρητες έννοιες ικανές να περιγράψουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εξ αυτών εμείς θα κρατήσουμε τη λέξη "φαινόμενο" και θ' αφήσουμε τους άλλους να μιλήσουν για τον εορτάζοντα, 22χρονο, άσο των Μπακς. Ασχολήθηκαν άλλωστε πολλοί με την περίπτωση και την πρόοδο του από την πρώτη ημέρα που ο δικός μας -αμούστακος- Giannis έφυγε από την Αθήνα για να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μιλγουόκι, αποτελώντας -αναμφισβήτητα πλέον- μία από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος.

Τι, αλήθεια, έχουν πει κατά καιρούς γι' αυτόν αστέρες με ένσημα βετεράνων στο ΝΒΑ; Πώς τον έχουν χαρακτηρίσει προσωπικότητες με παράσημα στον ώμο; Μέχρι και Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αναφορά στο πρόσωπό του.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Ποιος είναι: Ο τρεις φορές πρωταθλητής, ισάριθμες MVP των τελικών και τέσσερις φορές MVP της σεζόν. Αν δεν φτάνουν αυτά, ο πιο πλήρης παίκτης της τελευταίας 10ετίας.

Τι είπε: "Πόσο χρονών είναι; Σίγουρα δεν είμαι τόσο ψηλός όσο εκείνος, ούτε έπαιζα πλέι μέικερ. Είναι ξεχωριστός γιατί είναι ένας τύπος που μπορεί να χειρίζεται την μπάλα με τέτοιο ύψος. Μαθαίνει το παιχνίδι όλο και περισσότερο, κάνει σπουδαία δουλειά, προσπαθεί να βάζει στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του. Πηγαίνει συνεχώς στο ριμπάουντ, βοηθά την ομάδα του να κερδίζει. Βελτιώνεται συνεχώς από την ημέρα που έγινε ντραφτ μέχρι και σήμερα. Είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίζεις, πρέπει να τον προσέχεις συνέχεια".

Όταν όλος ο κόσμος του ΝΒΑ υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΚΛΕΪ

Ποιος είναι: Ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 1993-94, μέλος της αυθεντικής Dream Team (1992), 11 φορές All Star και ένας εκ των καλύτερων 50 παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ.

Τι είπε: "Αυτός σίγουρα μια μέρα θα γίνει All Star".

ΤΖΕΪΣΟΝ ΚΙΝΤ

Ποιος είναι: Ο νυν προπονητής του. Αλλά και o δεύτερος καλύτερος πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ πίσω από τον Στόκτον, πρωταθλητής με τους Μάβερικς και 10 φορές All Star.

Τι είπε (μεταξύ πολλών άλλων): - "Μερικές φορές μοιάζει σαν να μην ιδρώνει καθόλου, κάτι που αποδεικνύει πολύ απλά το πόσο ταλαντούχος είναι".

- "Υπάρχουν ξεχωριστοί παίκτες τους οποίους συναντάμε, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κόμπε Μπράιαντ και ο Μάικλ Τζόρνταν. Είναι διαφορετικοί παίκτες και σπάνιο να τους βρεις και νομίζω ότι ο Γιάννης είναι ένα από αυτά τα σπάνια... πουλιά που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε για χρόνια".

Feb 29, 2016; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks head coach Jason Kidd talks to forward Giannis Antetokounmpo (34) in the second quarter during the game against the Houston Rockets at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports
Feb 29, 2016; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks head coach Jason Kidd talks to forward Giannis Antetokounmpo (34) in the second quarter during the game against the Houston Rockets at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports BENNY SIEU-USA TODAY SPORTS

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Ποιος είναι: Ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι είπε (προσφάτως): Έλληνες ή Αμερικανοί, όλοι ζητωκραυγάζουμε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μοιάζει να γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο".

ΚΟΜΠΕ ΜΠΡΑΪΑΝΤ

Ποιος είναι: O τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, πέντε φορές πρωταθλητής με τους Λέικερς, δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, μία όλης της σεζόν, δύο φορές πρώτος σκόρερ και 18 φορές All Star. Ο "Black Mamba" του ΝΒΑ...

Τι είπε: "Είναι απίστευτος και δεν ξέρει πόσο. Έχει τα προσόντα και το ταλέντο για να γίνει σπουδαίος παίκτης, αλλά οφείλει να κάνει συγκεκριμένες θυσίες και να το κυνηγήσει. Διαθέτει τα φυσικά στοιχεία και την εξυπνάδα. Είναι θέμα να πιστέψει στον εαυτό του".

MILWAUKEE, WI - FEBRUARY 22: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers hugs Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks after the game against the Milwaukee Bucks at BMO Harris Bradley Center on February 22, 2016 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Mike McGinnis/Getty Images)
MILWAUKEE, WI - FEBRUARY 22: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers hugs Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks after the game against the Milwaukee Bucks at BMO Harris Bradley Center on February 22, 2016 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Mike McGinnis/Getty Images) GETTY IMAGES

ΤΖΟΡΤΖ ΤΖΕΡΒΙΝ

Ποιος είναι: Φόργουορντ - θρύλος των Σπερς, μέλος του Hall of Fame, 9 φορές All Star και ένας εκ των κορυφαίων 50 παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ.

Τι είπε: "O μπασκετμπολίστας που μου θυμίζει περισσότερο από όλους τον εαυτό μου είναι αυτός ο τύπος στο Μιλγουόκι. Ο τρόπος με τον οποίο κάνει αυτές τις κινήσες, ο τρόπος με τον οποίο κρατάει την μπάλα. Ο Ντουράντ σουτάρει περισσότερο, δεν πηγαίνει τόσο στην καρδιά της ρακέτας, δεν χρησιμοποιεί και τα δυο του χέρια τόσο πολύ, όμως αυτό το παιδί το κάνει! Γλιστράει προς το καλάθι. Είναι αυτός που μου μοιάζει πιο πολύ από κάθε άλλον".

ΧΑΚΙΜ ΟΛΑΖΟΥΟΝ

Ποιος είναι: Ο κατά πολλούς κορυφαίος σέντερ όλων των εποχών και φυσικά μεταξύ των καλύτερων 50 παικτών όλων των εποχών. Επίσης δύο φορές πρωταθλητής και MVP των τελικών, μία φορά πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, 12 φορές All Star, δύο φορές καλύτερος αμυντικός, κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ρόκετς

Τι είπε: "Η ικανότητα του να διασχίζει το παρκέ μέσα από κίνηση ήταν πολύ εντυπωσιακή. Ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται για να το πετύχεις. Δεν μ' έχει εκπλήξεις πάντως που τα καταφέρνει τόσο καλά - θα πάει καλύτερα με το χρόνο και την αυτοπεποίθηση που θα έχει. Έχει τη δυναμική".

Όταν όλος ο κόσμος του ΝΒΑ υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Ποιος είναι: Ο πολυτιμότερος παίκτης του 2014, επτά φορές All Star και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τι είπε: "Όταν αρχίσει να σουτάρει με συνέπεια, θα είναι πρόβλημα. Ελπίζω να μην το κάνει σύντομα, γιατί ήδη είναι εμπόδιο. Αν το φτιάξει πάντως, θα είναι διασκεδαστικό να τον παρακολουθείς. Εγώ μπήκα στο σπορ ως σκόρερ και μετά βελτίωσα τα άλλα κομμάτια. Αυτός μπήκε ως πασπαρτού που κάνει τα πάντα αρκετά καλά. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας, αλλά είμαστε στην ίδια τροχιά".

ΓΚΡΕΓΚ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Ποιος είναι: Ο τρεις φορές κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ, έχοντας οδηγήσει τους Σπερς στην κατάκτηση πέντε δαχτυλιδιών από το 1999 μέχρι σήμερα.

Τι είπε (τα ξημερώματα): "Πλέον δεν είναι απλώς ένας αθλητής, ένα φαινόμενο με μακριά άκρα και αθλητικά προσόντα. Έμαθε πως να παίζει το παιχνίδι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 22 καλύτερα καλάθια του Αντετοκούνμπο στο NBA
Έτσι βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ το φαινόμενο Αντετοκούνμπο
Μπορεί ο Giannis να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής;

News 24/7

24MEDIA NETWORK