Ούτε μακρινός ξάδερφος να ήταν (ο Κάζινς), θέλουν να τον ξεφορτωθούν

Αρκούσε η πορεία στα πλέι οφ και η πρόκριση στο β' γύρο, με 4-0 επί των Μπλέιζερς που είχαν το αβαντάζ έδρας, για να πειστούν οι Πέλικανς πως ο ΝτεΜάρκους Κάζινς περισσεύει στο υπάρχον ρόστερ.

New Orleans Pelicans center DeMarcus Cousins, left, and forward Anthony Davis during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Tuesday, March 6, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Kyusung Gong)
Κάζινς Ντέιβις AP PHOTO/KYUSUNG GONG

Τον Φλεβάρη του '17 οι Πέλικανς αποκτούσαν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς για να συνθέσουν μαζί με τον Αντόνιο Ντέιβις το καλύτερο, το πιο σύγχρονο και ποιοτικό, δίδυμο σ' όλο το ΝΒΑ.

Τότε "θυσίασαν" δύο παίκτες (Μπάντι Χιλντ, Ταϊρίκ Έβανς) κι ένα ντραφτ-πικ στον πρώτο γύρο, παίρνοντας για 1,5 χρόνο ένα "βαρύ" συμβόλαιο (εφέτος 18 εκατομμύρια δολάρια).

Από τότε μεσολάβησαν 14 μήνες και το πιο "γεμάτο" μπάσκετ της η ομάδα του Άλβιν Τζέντρι το παίζει χωρίς τον σοβαρά τραυματισμένο "Boogie" στο παρκέ, χάρη στην προσθήκη του Νίκολα Μίροτιτς που "έδεσε" πάρα πολύ καλά και τους κατανεμημένους ρόλους στους υπόλοιπους. Με αποτέλεσμα να προκύπτουν διάφορα σενάρια που ν' αφορούν το μέλλον του free agent Κάζινς.

Το βασικό θέλει τους Πέλικανς να του καταθέτουν πρόταση ανανέωσης για συμβόλαιο 2 ή 3 ετών, χωρίς μάλιστα να του προσφέρουν το μάξιμουμ των απολαβών.

Το δεύτερο να μην ασχολούνται καθόλου και το τρίτο, που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, να τον υπογράφουν και να τον παραχωρούν με ανταλλαγή για κάτι άλλο που θα έχουν ανάγκη το καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK