Πέιτον: "Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να ξεχωρίσει στο NBA"

Ο θρυλικός πόιντ γκαρντ των Σιάτλ Σούπερσόνικς, Γκάρι Πέιτον, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας "ΝΒΑ 3Χ" και μιλάει στο Contra.gr για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Που μπορεί να παίξει και πού μπορεί να φτάσει ο Giannis σύμφωνα με τον Αμερικανό;

Πέιτον: "Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να ξεχωρίσει στο NBA"

Ο Αμερικανός που προσέφερε στιγμές μαγείας στον κόσμο του NBA, Γκάρι Πέιτον βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας "ΝΒΑ 3Χ".

"Το γάντι", όπως είναι το προσωνύμιο που πήρε εξαιτίας των αμυντικών του ικανοτήτων είναι από το 2013 στο Hall Of Fame του ΝΒΑ, όντας ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που γνώρισε το άθλημα.

Πέιτον: "Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να ξεχωρίσει στο NBA"

Ο θρυλικός πόιντ γκαρντ των Σιάτλ Σούπερσόνικς, Γκάρι Πέιτον, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας "ΝΒΑ 3Χ" και το Contra.gr τον συνάντησε και μίλησε μαζί του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως τον γνώρισε ο ίδιος.

Φαντάζομαι ξέρεις ότι οι Έλληνες είναι υπερενθουσιασμένοι με τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Είναι δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός τους;

"Ναι. Είναι ένας καλός νέος παίκτης ο οποίος θα γίνει πολύ καλός. Ήμουν εκεί το καλοκαίρι όταν οι Bucks έπαιξαν στο Las Vegas. Ο Jason Kidd τον οποίο ανέθρεψα είναι τώρα head coach στους Bucks και προσπάθησε να με πείσει να πάω στο Milwaukee να προπονήσω αλλά δεν ήθελα. Πήγα όμως στο camp με αυτό το παιδί. Κι αυτό το παιδί είναι 6'11”, έχει τη θέση του point guard, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις".

Πέιτον: "Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να ξεχωρίσει στο NBA"

Κι όταν ένας γνώστης του αθλήματος, μιλάει με τόσο καλά λόγια για τον Έλληνα γκαρντ δεν μπορείς παρά να τον πιστέψεις. Τι γνώμη έχει όμως ο Πέιτον για τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί ο Giannis;

Σε ποια θέση πιστεύεις θα είναι καλύτερος;

"Μπορεί να παίξει στο 2, το 3, και το 4. Το 4 είναι λίγο υπερβολικό για εκείνον γιατί είναι αδύνατος. Πιστεύω οι θέσεις 1, 2, 3 είναι πιο ρεαλιστικές για εκείνον. Σε αυτή τη νεανική ομάδα που βρίσκεται θεωρώ ότι ο Jason θα τον επιλέγει αρκετά. Αν δουλέψει το παιχνίδι του και γίνει καλύτερος και δυνατότερος, θα καταφέρει σίγουρα να γίνει κάποιος στο NBA".

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ο Πέιτον, έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Σιάτλ Σούπερσόνικς για 13 χρόνια (1990-2003), των Μιλγουόκι Μπακς (2003), των Λος Άντζελες Λέικερς (2003-2004), των Μπόστον Σέλτικς (2004-2005) και τον Μαϊάμι Χιτ (2005-2007). Πλέον βρίσκεται στη χώρα μας για να μεταλαμπαδεύσει τις... γνώσεις του για το μπάσκετ.

Πέιτον: "Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να ξεχωρίσει στο NBA"

Και τέλος, με αφορμή την παρουσία του Πέιτον επί ελληνικού εδάφους, το Contra.gr θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές της καριέρας του στον μαγικό κόσμο του NBA:

Διαβάστε περισσότερα για τη συνέντευξη του Γκάρι Πέιτον στο Oneman.gr

Διαβάστε ακόμη:

Όταν ο Πέιτον εξόργιζε τον Τζόρνταν (VIDEOS)

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Κανείς δεν είναι σαν τον Γκάρι Πέιτον

News 24/7

24MEDIA NETWORK