Οι δαντελένιοι Γουόριορς δεν είναι, αν θέλουν, σοφτ στην άμυνα

Σ' ένα βράδυ που σούταραν με άθλιο (για τα δεδομένα τους) ποσοστό και απέτυχαν να φτάσουν τους 100 πόντους, οι Γουόριορς απέδειξαν ότι είναι όσο σκληροί χρειάζεται.

Οι δαντελένιοι Γουόριορς δεν είναι, αν θέλουν, σοφτ στην άμυνα
AP PHOTO/BEN MARGOT

Το Μαϊάμι είδε την άλλη όψη του νομίσματος: έχασε, με κάτω τα χέρια, στο Όκλαντ γιατί η αμυντική λειτουργία των Γουόριορς ήταν υποδειγματική.

Οι πρωταθλητές έμειναν κάτω από τους 100 πόντους. Σπάνιο, δεν είναι η πρώτη φορά, κι όταν συμβαίνει χάνουν. Παρόλα αυτά η άμυνα τούς έβγαλε... ασπροπρόσωπους και το 97-80 επί των Χιτ, για την όγδοη νίκη τους (σε 11 ματς), ήρθε πολύ άνετα.

Με κόπο βέβαια στην άμυνα, διότι οι παίκτες του Στι Κερ χαράμισαν 55 επιθέσεις! Ούτε που άγγιξαν το 40% στα σουτ (32/87) τελειώνοντας το ματς με μόλις 20 ασίστ (με 31.5 εφέτος) και αρχισκόρερ τον Κέβιν Ντουράντ με 21 πόντους από 10/10 βολές! Είχαν παρόλα αυτά 12 κλεψίματα και 10 κοψίματα στο πίσω κομμάτι, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο να καλύψουν το επιθετικό κενό.

Σε ποιον άλλον αριθμό αποτυπώθηκε η προσπάθειά τους; Στους 3 πόντους του Γουαϊτσάιντ με 1/9 σουτ! Μέχρι και το θηρίο των Χιτ, φοβόταν να πλησιάσει...

Το είπε, μάλιστα, και ο Ντουράντ: " Ένιωσα σαν ήταν ένα ματς της Ανατολής, αλλά αν θέλουμε να θεωρούμαστε μια κορυφαία ομάδα, οφείλουμε να παίζουμε με διάφορους τρόπους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK