Ποιος θα πάρει πρώτος "δαχτυλίδι";

Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ντέρικ Ρόουζ, Άντονι Ντέιβις. Ψήφισε ποιος από αυτούς θα πάρει πιο γρήγορα δαχτυλίδι!

Ποιος θα πάρει πρώτος "δαχτυλίδι";

Ο Στέφεν Κάρι έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος των σταρ της νέας γενιάς του ΝΒΑ που πήρε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Παίκτες όπως ο Κόμπι Μπράιντ και ο Τιμ Ντάνκαν που ήταν κυρίαρχοι τα προηγούμενα χρόνια φτάνουν προς το τέλος της καριέρας τους. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μία φάση που έχουμε αλλαγή "φρουράς" στο πρωτάθλημα. Μετά τον Στέφεν Κάρι, οι Ντουράντ, Χάρντεν, Ρόουζ και Ντέιβις δείχνουν "διψασμένοι" και έτοιμοι για το πρώτο τους πρωτάθλημα. Θα μπορέσει, κάποιος από αυτούς τους τέσσερις να κατακτήσει τον τίτλο του 2016;

Κέβιν Ντουράντ

Jan 22, 2014; San Antonio, TX, USA; Oklahoma City Thunder forward Kevin Durant (35) reacts after a shot during the second half against the San Antonio Spurs at AT&T Center. The Thunder won 111-105. Mandatory Credit: Soobum Im-USA TODAY Sports
Κέβιν Ντουράντ SOOBUM IM-USA TODAY SPORTS

Ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι για όλους στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάποιοι ξεκίνησαν παίζοντας στην γειτονιά τους μπάσκετ με τους φίλους τους, προσπαθώντας να ξεχάσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και να μην ενδώσουν σε πειρασμούς για εύκολο χρήμα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας με ελάχιστα δολάρια για χαρτζιλίκι. Να προσπαθείς να ξεφύγεις από τους γκάνγκστερς και τα ναρκωτικά που κυριαρχούν στην γειτονιά σου. Παρόλα αυτά, για σένα το μπάσκετ να συνεχίζει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Οι άπειρες ώρες προπόνησης ελπίζεις πως κάποτε θα αποδώσουν καρπούς και κάποια μέρα θα γίνεις μεγάλος σταρ για να δώσεις πίσω στην οικογένεια σου ό,τι σου πρόσφερε για να καταφέρεις να πετύχεις.

Και ο Κέβιν Ντουράντ το κατάφερε. "Δεν έπρεπε να ήμασταν εδώ. Εσύ μας έκανες να πιστέψουμε. Εσύ μας κράτησες μακριά από τους δρόμους. Μας έντυσες, μας έδωσες να φάμε όταν εσύ δεν είχες να φας. Θυσιάστηκες για εμάς. Εσύ είσαι ο πραγματικός MVP", είπε αναφερόμενος στην μητέρα του όταν πήρε τον τίτλο του MVP το 2014, σε μια ομιλία που πρέπει να δεις και να ξαναδείς.

Πέρα από τον απαραίτητο για τον Ντουράντ πρόλογο, ο παίκτης της Θάντερ "άγγιξε" το δαχτυλίδι το 2014, αφού έφτασε στους τελικούς κόντρα στους Χιτ των Λεμπρόν, Μπος, Γουέιντ. Η Θάντερ είχε ένα πολύ δυνατό, αλλά άπειρο πυρήνα. Μετά τους τελικούς έπρεπε να παρθούν αποφάσεις. Ο Τζέιμς Χάρντεν έπρεπε να φύγει και οι Ντουράντ-Γουέστμπρουκ-Ιμπάκα ήταν πλέον η τριπλέτα φωτιά της Θάντερ. Πολλά άλλαξαν από τότε, συμπεριλαμβανομένης και μιας μεγάλης αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Γουέστμπρουκ. Βέβαια, πέρυσι, ο Γουέστμπρουκ εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Ντουράντ, είχε απίστευτη εξέλιξη και έκλεισε αρκετά στόματα.

Απολαύστε τον κόντρα στους Σπερς ένα βράδυ στο οποίο έβαλε 40 πόντους, έδωσε 10 ασίστ, πήρε 5 ριμπάουντ και έκανε 5 κλεψίματα:

Με εμφανίσεις σαν αυτές και τα απανωτά τριπλ-νταμπλ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έπεισε και τους πιο δύσπιστους για το ταλέντο του. Μαζί με την βελτίωση του Ιμπάκα, η ομάδα της Οκλαχόμενα ήταν χαρούμενη για τους 3 σπουδαίους παίκτες που είχε. Παρόλα αυτά, ο πάγκος δεν είχε το απαραίτητο ταλέντο και βάθος για να οδηγήσει την ομάδα ψηλά.

Μπαίνοντας στην σεζόν 2015-16 ο Ντουράντ ελπίζει να διώξει τους δαίμονες των τελικών του 2012. Το ρόστερ της Θάντερ έχει ισορροπήσει με την προσθήκη παικτών όπως οι Καντέρ, Γουέιτερς, Ντι Τζέι Ογκόστιν όπως και των νέων Στίβ Άνταμς και Μακ Γκάρι. Ο Νόβακ και ο Σίνγκλερ θα βοηθήσουν στο απαραίτητο για μια ομάδα ΝΒΑ τρίποντο. Θα καταφέρει, όμως, ο Ντουράντ να γυρίσει αλώβητος από τους απανωτούς τραυματισμούς της προηγούμενης περιόδου και να δώσει τον τίτλο στην Θάντερ;

Τζέιμς Χάρντεν

Ποιος θα πάρει πρώτος "δαχτυλίδι";
Τζέιμς Χάρντεν

Όλοι ήξεραν πως ο Χάρντεν ήταν ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά κανείς δεν περίμενε πως πηγαίνοντας στους Ρόκετς θα γινόταν ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Χάρντεν ήρθε μέσα από πολύ δουλειά και σταθερή βελτίωση των στατιστικών του χρόνο με τον χρόνο. Μετά από τα χρόνια του "μέλιτος" στους Ρόκετς, όπου ο Χάρντεν κατάλαβε τι σημαίνει να αποτελείς το επίκεντρο της ομάδας, έφτασε στο σημείο που φτάνουν συνήθως όλοι οι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ. Κατάλαβε πως χρειάζεται βοήθεια και από τους συμπαίκτες προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κανείς δεν αμφισβητεί την ικανότητα του Χάρντεν να "διαλύει" τις αντίπαλες άμυνες. Το ερώτημα είναι ποιοι τον πλαισιώνουν. Ο Τζος Σμιθ έφυγε, αλλά ήρθαν ο Τάι Λόουσον και ο Μάρκους Θόρντον. Ο Χάρντεν βασίζεται σε αυτούς για να μοιράσει το βάρος της επίθεσης, όπως και στον Μπέβερλι. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του Χιούστον θα παίξει ο Χάουαρντ σιγουρεύοντας το γεγονός πως κανείς δεν θα έχει εύκολη δουλειά απέναντι στην άμυνα των Ρόκετς. Στον δρόμο προς την κορυφή ο Χάρντεν θα έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους δαίμονες με τον πρώην συμπαίκτη του, Κέβιντ Ντουράντ.

Ντέρικ Ρόουζ

MIAMI, FL - APRIL 09:  Derrick Rose #1 of the Chicago Bulls looks on during a game against the Miami Heat at American Airlines Arena on April 9, 2015 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory copyright notice:  (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)
Ντέρικ Ρόουζ GETTY IMAGES

Από καμία συζήτηση που γίνεται για τον Ρόουζ δεν μπορεί να λείπει η λέξη τραυματισμός. Βασικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μέχρι τώρα καριέρα του άσου των Μπουλς ως χρονικό ορόσημο για τις εμφανίσεις που έκανε πριν τους τραυματισμούς του και τον ανέδειξαν τον πιο νέο MVP μιας σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ. Οι φανς των Μπουλς κάθε φορά που βλέπουν τον Ρόουζ να δυσανασχετεί προσεύχονται μην έχει τραυματιστεί ξανά το αστέρι της ομάδας του. Παρόλα αυτά, η επιστροφή του στα παρκέ πέρυσι γέμισε τον κόσμο του Σικάγο με αισιοδοξία. Παρόλο που δεν ήταν τόσο καλός όσο προ-τραυματισμών το πρόσημο της απόδοσης του ήταν θετικό με σημείο αναφοράς το buzzer-beater κόντρα στους Καβαλίερς.

Αυτή η νίκη αναμενόταν να φέρει ξανά τους Μπουλς στο προσκήνιο, αλλά με τον τραυματισμό του Γκασόλ η ομάδα του Σικάγο δεν μπορούσε να νικήσει τον Λεμπρόν και την παρέα του. Υπήρχαν, επίσης, φήμες πως υπήρχε κόντρα μεταξύ του Ρόουζ (του αστέρα των Μπουλς που μερικοί νόμιζαν πως δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στην πρότερη του φόρμα) και του Τζίμι Μπάτλερ (του ανερχόμενου αστέρα που κατάφερε να διατηρήσει τους Μπουλς σε ανταγωνιστικό επίπεδο). Το μέλλον θα δείξει αν ήταν απλώς φήμες ή όντως υπάρχει "θέμα" μεταξύ των δύο παικτών. Προς στιγμή ο σημερινός Ρόουζ θέλει να πλησιάσει λίγο περισσότερο τον Ρόουζ του 2011. Με το να το καταφέρει αυτό, θα είναι έτοιμος να πολεμήσει τα φαντάσματά του, να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να είναι ο καλύτερος γκαρντ του πρωταθλήματος και να φέρει το πρώτο πρωτάθλημα στο Σικάγο μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν.

Άντονι Ντέιβις

Mar 4, 2015; New Orleans, LA, USA; New Orleans Pelicans forward Anthony Davis (23) against the Detroit Pistons during the second half of a game at the Smoothie King Center. The Pelicans defeated the Pistons 88-85. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports
Άντονι Ντέιβις DERICK E. HINGLE-USA TODAY SPORTS

Ο άνθρωπος με το "ένα φρύδι" έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό προπονητών, συμπαικτών και αντιπάλων, οι οποίοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει "ταβάνι" στο πόσο μπορεί να εξελιχθεί. Σε σχέση με τους άλλους παίκτες που βρίσκονται στο παρόν άρθρο έχει λιγότερες πιθανότητες για να πάρει άμεσα τον τίτλο, όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων, αλλά γιατί οι Πέλικανς δεν δείχνουν να έχουν ακόμα εκείνη την αύρα που μπορεί να τους κάνει πρωταθλητές. Οι Τάιρικ Έβανς, Χόλιντεϊ, Γκόρντνον και Ασίκ έχουν ποιότητα σαν παίκτες, αλλά όχι τέτοια που θα τους φτάσει στην κορυφή. Βέβαια, ο Ντέιβις από μόνος του ήδη έχει καταφέρει πολλά σε ατομικό επίπεδο, οπότε κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει και τους Πέλικανς. Αν και, όπως είπαμε, ο Ντέιβις βρίσκεται πιο μακριά από την κατάκτηση το τίτλου σε σχέση με τους άλλους τρεις που βρίσκονται στο άρθρο, στο τέλος της καριέρας του ίσως να έχει περισσότερα "δαχτυλίδια" από τους υπόλοιπους.

Πηγή: Nbascholar.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Λεμπρόν πάσχει από ψευδαισθήσεις μεγαλοπρέπειας

Ο Τζόρνταν δεν τους άφησε να πάρουν τίτλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK