Σφαγή στην (άγρια) Δύση: Θα κινδυνεύσουν οι Σπερς;

Την ώρα που στην Ανατολή οι οκτώ των πλέι οφς είναι δεδομένες, στη δυτική περιφέρεια δεν χωρούν και οι έξι ομάδες που μάχονται για μία θέση στον ήλιο. Μία εξ αυτών θα μείνει με το... παράπονο!

San Antonio Spurs forward LaMarcus Aldridge (12) blocks a shot attempt by Portland Trail Blazers center Jusuf Turkic (27) during the second half of an NBA basketball game Saturday, April 7, 2018, in San Antonio. San Antonio won 116-105. (AP Photo/Ronald Cortes)
Σπερς Μπλέιζερς AP PHOTO/RONALD CORTES

Φαντάζεστε τα πλέι οφ του ΝΒΑ χωρίς τους Σπερς; Πέρασαν 20 σεζόν από την τελευταία φορά που έλειψαν (προ Ντάνκαν εποχή), μεγαλώσαμε κι ασπρίσαμε μαζί με τον κόουτς Πόποβιτς.

Κι όμως είναι πιθανό, όχι πολύ βέβαια μετά τη σαββατιάτικη νίκη τους επί των Μπλέιζερς, αφού η κατάσταση στη δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ είναι τόσο ρευστή που απαγορεύεται κάθε προγνωστικό.

Το δεδομένο της στιγμής είναι πως έξι ομάδες μάχονται για πέντε θέσεις έχοντας σχεδόν το ίδιο ρεκόρ.

Ορίστε:

Σφαγή στην (άγρια) Δύση: Θα κινδυνεύσουν οι Σπερς;

Το πλεονέκτημα ανήκει θεωρητικά στους Τζαζ, αφού έχουν δώσει τα 79/82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου έναντι των υπολοίπων πέντε που έχουν συμπληρώσει τα 80. Μάλιστα η ομάδα του Σολτ Λέικ δίνει τρία παιχνίδια με ομάδες δίχως κίνητρα.

Οι υπόλοιπες είναι στην ίδια μοίρα. Οι Πέλικανς αποτίναξαν την κατάρα των αγώνων με τους Γουόριορς και τους νίκησαν στο Όκλαντ αποκτώντας ψυχολογικό αβαντάζ. Παίζουν δε με τους Κλίπερς που αποκλείστηκαν και τους Σπερς στη Νέα Ορλεάνη.

Τα "σπιρούνια" από την πλευρά τους, μια ομάδα με χαρακτήρα αλλά και ευάλωτη χωρίς τον Λέοναρντ, έχει και τους Κινγκς στο πρόγραμμα, άρα η κατάσταση γι' αυτήν είναι σχετικά ευνοϊκή.

Ίσως το πιο βατό μονοπάτι πάντως έχουν μπροστά τους οι Θάντερ, αφού Χιτ (στο Μαϊάμι) και Γκρίζλις (στην Οκλαχόμα Σίτι) είναι "αδιάφοροι".

Ποιοι μένουν; Τίμπεργουλβς και Νάγκετς. Μάλιστα έχουν και μεταξύ τους τελικό στο Ντένβερ στην τελευταία αγωνιστική. Οι "λύκοι" που άρχισαν εντυπωσιακά στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά πληγώθηκαν από τον τραυματισμό του Μπάτλερ (επέστρεψε πλέον) θα υποδεχθούν επίσης το Μέμφις, ενώ οι "σβώλοι", που τρέχουν να προλάβουν με πέντε σερί νίκες, θα παίξουν εντός με τους Μπλέιζερς πριν ταξιδέψουν στη Μινεάπολη.

Σε περίπτωση ισοβαθμιών να ξέρετε ότι μετρούν οι μεταξύ τους αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK