ΣΠΑΝΙΟ VIDEO: Πώς ο Τζαμπάρ ταλαιπωρούσε τον Ντίβατς

Για να πάρει τη θέση του Τζαμπάρ στους Λέικερς χρειάστηκε να μάθει από τον ίδιο. Ένα VIDEO - ντοκουμέντο από την εποχή που ο Ντίβατς έκανε προπόνηση με τον κορυφαίο σέντερ όλων.

ΣΠΑΝΙΟ VIDEO: Πώς ο Τζαμπάρ ταλαιπωρούσε τον Ντίβατς

Ο Καρίμ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της 20ετούς καριέρας του στις 13 Ιουνίου του 1989, στους τελικούς με τους Πίστονς. Δύο εβδομάδες μετά, στις 27/6 στη Νέα Υόρκη, οι Λέικερς και ο πανούργος Τζέρι Γουέστ επέλεγαν στο Νο26 (και πίσω από τους Ντάνι Φέρι, Γκλεν Ράις, Μούκι Μπλέιλοκ, Τιμ Χαρνταγουέι και Σον Κεμπ) και έπαιρναν στο Λος Άντζελες τον Βλάντε Ντίβατς. Ο ένας διάδοχος του άλλου.

Συμπαίκτες δεν έγιναν, στο παρκέ πάντως συνυπήρξαν. Διότι ο Τζαμπάρ ήταν εκείνος που ανέλαβε να μάθει στον 21χρονο τότε Βλάντε, το "ψαρωμένο" γιουγκοσλαβάκι, τ' απόκρυφα μυστικά της θέσης. Ναι μεν ο σέντερ της Παρτιζάν ήταν ήδη ένας εκ των κορυφαίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αργυρός ολυμπιονίκης στη Σεούλ (1988), χάλκινος παγκόσμιος στη Μαδρίτη (1986) και πρωταθλητής Ευρώπης (1989). Ήταν όμως πρωτάρης στο ΝΒΑ και είχε ανάγκη από την απαραίτητη καθοδήγηση για ν' αντέξει και ν' ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ο Τζαμπάρ ήταν σκληρός και απαιτητικός δάσκαλος, δεν τον άφηνε να πάρει μπάλα, τον έκοβε. Σαν να είχε απέναντι του τον Τσαμπερλέιν. Δούλευε στη λεπτομέρεια και ζητούσε από τον μικρό να κάνει το ίδιο. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει καλύτερος. Όπως και συνέβη, αφού ο Σέρβος έφτασε να γίνει ψηλός με 16 πόντους και 10.4 ριμπάουντ, στην πιο παραγωγική σεζόν του (1994-95) στις ΗΠΑ.

Το σπάνιο video από το NBA History είναι συγκλονιστικό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK