Στην Ελλάδα έπαιξε 14 ματς. Τώρα στους Μπόστον Σέλτικς

Όταν ήρθε στην Αθήνα ήταν περισσότερο ο γιος του μπαμπά. Στα 30 του επιλέγεται ως ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Ίρβινγκ στην καθημερινότητα των Βοστονέζων.

Στην Ελλάδα έπαιξε 14 ματς. Τώρα στους Μπόστον Σέλτικς
Εξέβιερ Σάιλας EUROKINISSI

Από τις 10 Ιανουαρίου ως τις 6 Μαΐου του 2015 ο Εξέβιερ Σάιλας έπαιξε σε 14 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον θυμάστε; Αμυδρά ίσως. Περισσότερο λόγω ονόματος και... καταγωγής, αφού είναι γιος του (69χρονου σήμερα) Τζέιμς Σάιλας με τους 11.000 πόντους σε ΑΒΑ/ΝΒΑ παίζοντας σε Σπερς και Καβαλίερς.

Πάντως ως στέλεχος της Κηφισιάς (του Ηλία Παπαθεοδώρου) ο Τεξανός γκαρντ μέτρησε 11.9 πόντους με 40% στα σουτ και 3.2 ριμπάουντ, έχοντας μάλιστα κάνει την καλύτερη εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό (23 πόντοι με 13/13 βολές).

Έκτοτε μεσολάβησαν τρία χρόνια σε Γερμανία, Αργεντινή και D-League, προτού πάρει την ευκαιρία να παίξει για δεύτερη φορά στο ΝΒΑ.

Οι Σέλτικς τον κάλεσαν να υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο, όπως μετέφερε στο twitter ο μεταγραφολόγος Άντριαν Βοζνιαρόφσκι, και αυτός δεν είπε όχι σε μια τέτοια ευκαιρία.

Ο τραυματισμός του Ίρβινγκ ήταν η... συγκυρία που έψαχνε μήπως και κερδίσει μόνιμη θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Γιατί την προηγούμενη φορά ήταν... guest (όχι star), τη σεζόν 2012-12, με μόλις δυο παρουσίες στους Σίξερς. Από τη θυγατρική λίγκα έρχεται μετά από 43 συμμετοχές στους Σανς και 18.4 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.

Στις προπονήσεις σίγουρα θα συμμετέχει. Στους αγώνες;

News 24/7

24MEDIA NETWORK