Συγχαίρει τον Λεμπρόν ο Ομπάμα για την μπλούζα με το αντιρατσιστικό μήνυμα

Τα συγχαρητήρια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών απέσπασε η κίνηση του Λεμπρόν Τζέιμς να φορέσει μπλούζα με το μήνυμα "I can't breathe" κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των Καβαλίερς στην έδρα του Μπρούκλιν.

Συγχαίρει τον Λεμπρόν ο Ομπάμα για την μπλούζα με το αντιρατσιστικό μήνυμα
2014 GETTY IMAGES

Τόσο ο Λεμπρόν Τζέιμς, όσο και οι Ίρβινγκ, Τζακ, Γκαρνέτ, Ουίλιαμς και Άντερσον, το βράδυ της Δευτέρας (15/12) βγήκαν στο γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς για προθέρμανση, με μπλουζάκι που έφεραν το μήνυμα "I can't breathe". Αυτές ήταν και οι τελευταίες λέξεις του μαύρου Έρικ Γκάρνερ λίγο πριν πεθάνει, όταν αστυνομικοί τον έπιασαν από το λαιμό.

Ο θάνατος του Γκάρνερ πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από τους μαύρους στις ΗΠΑ, με το θέμα του ρατσισμού να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ωστόσο, η κίνηση του Λεμπρόν και της παρέας του να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση, έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα να εκφράσει δημόσια τα συγχαρητήριά του, μέσω συνέντευξης στο περιοδικό "People".

"Πιστεύω ο Λεμπρόν έκανε το σωστό. Ξεχνάμε τον πόσο πολύ ενέπνευσε τον κόσμο ο Μοχάμεντ Άλι ή ο Μπιλ Ράσελ, πράττοντας ανάλογα. Θα μου άρεσε να δω πολλούς ακόμη αθλητές να το κάνουν. Όχι μόνο γι' αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα", τα λόγια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK