Tα "χρειάστηκαν" οι Καβαλίερς, εύκολες νίκες για Σπερς, Χιτ

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι στους μαχητικούς Ντιτρόιτ Πίστονς, αλλά τελικά πήραν τη νίκη με 106-101, παίρνοντας κεφάλι στη σειρά. Αντίθετα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Κλίπερς είχαν εύκολο έργο κόντρα σε Μέμφις Γκρίζλις, Σάρλοτ Χόρνετς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς αντίστοιχα.

Tα "χρειάστηκαν" οι Καβαλίερς, εύκολες νίκες για Σπερς, Χιτ

Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν με 106-101 των σκληροτράχηλων Ντιτρόιτ Πίστονς. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από το πρώτο δωδεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε σε χαμηλό σκορ τους "Καβς" (25-27). Με όπλο την άμυνα τα "πιστόνια" προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 58-53, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο.

Παρόλα αυτά, στο τελευταίο δωδεκάλεπτο με... πρωτοστάτες τους Κέβιν Λοβ, Κάιρι Ίρβινγκ και Λεμπρόν Τζέιμς κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Η παραπάνω τριάδα ήταν όλο το... Κλίβελαντ, αφού ο Λοβ πέτυχε 28 πόντους, ενώ μάζεψε 13 ριμπάουντ, ο Ίρβινγκ είχε 31 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Λεμπρόν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους διακρίθηκαν οι Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ με 21 πόντους, Μάρκους Μόρις με 20 κι ο Ρέτζι Τζάκσον με 17 και 7 ασίστ.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις, τους οποίους διέσυραν με το εμφατικό 106-74. Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς έδειξαν από την αρχή του αγώνα τις... άγριες διαθέσεις τους, προηγήθηκαν με 22-13 στην πρώτη περίοδο και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Οι "Αρκούδες" προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά τα "σπιρούνια" δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας, ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά. Το τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν καταλυτικό, αφού οι Σπερς έτρεξαν ένα επιμέρους 33-14 και ξέφυγαν με 30 πόντους (81-51). Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Καουάι Λέοναρντ με 20 πόντους, ενώ για τους Γκρίζλις μοναδικός διασωθείς ήταν ο "γερόλυκος" Βινς Κάρτερ με 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ντιτρόιτ Πίστονς 106-101

Μαϊάμι Χιτ - Σάρλοτ Χόρνετς 123-91

Σαν Αντόνιο Σπερς - Μέμφις Γκρίζλις 106-74

Λος Άντζελες Κλίπερς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 115-95

Ο πίνακας των πλέι οφ

Tα "χρειάστηκαν" οι Καβαλίερς, εύκολες νίκες για Σπερς, Χιτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK