Το σχέδιο "εξόντωσης" του Κούκοτς από Τζόρνταν - Πίπεν (VIDEO)

Προτού ο Τόνι Κούκοτς παίξει στο ΝΒΑ, κατακτήσει τρία πρωταθλήματα ως βασικό στέλεχος των Σικάγο Μπουλς και γίνει -σχεδόν- ισότιμο μέλος των Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, είχε πέσει θύμα της μήνιος των δύο σούπερ σταρ. Το Contra.gr θυμίζει μια "συνωμοσία" που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Το σχέδιο "εξόντωσης" του Κούκοτς από Τζόρνταν - Πίπεν (VIDEO)

Το δεύτερο παιχνίδι που έδωσε η ορίτζιναλ Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ήταν με αντίπαλο την Κροατία. Το 103-70 δεν ήταν ακόμη μία εμφατική νίκη των Αμερικανών στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Έκρυβε πολύ παρασκήνιο και ίντριγκα, ένα σχέδιο "εξόντωσης" του Τόνι Κούκοτς που είχαν οργανώσει και υλοποίησαν στο παρκέ ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Σκότι Πίπεν.

Ο... εχθρός Κούκοτς

Το καλοκαίρι του 1992 ο Κροάτης φόργουορντ, 22 ετών τότε, δεν ήταν ακόμη συμπαίκτης τους. Ήταν εκείνος που είχε προ διετίας γίνει ντραφτ (Νο29) από τους "ταύρους", εκείνος που αποτελούσε εμπόδιο στην προσπάθεια του "Ινδιάνου" να αποκομίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Άρα και εχθρός των δύο "κολλητών" σούπερ σταρ.

Ο Τζέρι Κράουζε, επί σειρά ετών τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, δεν συναινούσε στην αύξηση αποδοχών του Πίπεν, αφού σκόπευε να εξοικονομήσει χρήματα για να φέρει τον Κούκοτς στο Σικάγο.

Το σχέδιο του ισχυρότατου παράγοντα καθυστέρησε για λίγο και ο υπαρχηγός των "ταύρων" πήρε -με τα χίλια ζόρια- αυτά που ζητούσε. Η συνάντηση όμως της ομάδας-όνειρο με τους Κροάτες ήταν η ευκαιρία που έψαχναν οι "Διόσκουροι" των "ταύρων" για να δώσουν ένα μάθημα στον ψηλόλιγνο νεαρό από το Σπλιτ και ταυτόχρονα να "εκδικηθούν" τον προϊστάμενό τους για την επιλογή του να βάλει στην ίδια ζυγαριά ένα παίκτη με 21 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά ματς τη σεζόν 1991-92 μ' έναν ταλαντούχο μεν, άγουρο πιτσιρικά δε που δεν είχε δοκιμαστεί στο επίπεδο του ΝΒΑ.

Το σχέδιο "εξόντωσης" του Κούκοτς από Τζόρνταν - Πίπεν (VIDEO)

" Ήταν πολύ άσχημο αυτό, γιατί ο Σκότι είχε αποδείξει τι άξιζε, ο Κούκοτς όχι", έλεγε αργότερα ο "Air", δήλωση που αποτύπωνε ξεκάθαρα το κλίμα αμφισβήτησης που επικρατούσε σ' αποδυτήρια εναντίον του Κράουζε και τη μυστική συμμαχία των δύο σταρ πριν από το τζάμπολ.

Τον "εξόντωσαν"

Σ' εκείνο το παιχνίδι ο Τόνι Κούκοτς βίωσε μία τις πιο σκληρές εμπειρίες της ζωής του. Τζόρνταν και Πίπεν συνεννοήθηκαν με τον Τσακ Ντέιλι και ανέλαβαν εναλλάξ το μαρκάρισμά του. Ήθελαν να τον εκθέσουν στα μάτια του "προϊσταμένου" τους και όσο ήταν στην 5άδα της Κροατίας τον "έπνιξαν" με το overplay με ή χωρίς την μπάλα. Εκείνο το βράδυ τον άφησαν στους 4 πόντους με 2/11 σουτ.

Το σχέδιο "εξόντωσης" του Κούκοτς από Τζόρνταν - Πίπεν (VIDEO)

" Θα ήθελα να είχα παραγγείλει μία μεγάλη οθόνη στον Κράουζε", έλεγε ο Πίπεν μετά την απόλυτη επιτυχία της αποστολής. Η χαρά του "Ινδιάνου" δεν μπορούσε να κρυφτεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK