Το υπερταλαντούχο draft του 1996: Άιβερσον, Κόμπε, Πέτζα και Ρεντζιάς

Όταν πριν από 20 χρόνια ο Άλεν Άιβερσον ήταν το Νο1 του draft και ο Κόμπε Μπράιαντ το Νο13. Στην ίδια "τάξη" Στογιάκοβιτς, Ρεντζιάς και άλλοι... Έλληνες.

Το υπερταλαντούχο draft του 1996: Άιβερσον, Κόμπε, Πέτζα και Ρεντζιάς

Όταν πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε ντραφτ στο Νο13, την υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει Έλληνας, πολλοί θυμήθηκαν πως στην ίδια θέση είχε επιλεγεί ο Κόμπε Μπράιαν πριν από 20 χρόνια!

Η... επέτειος εκείνης της βραδιάς στο Νιου Τζέρσεϊ είναι σήμερα, 26 Ιουνίου.

Σ' ένα από τα πιο "πλούσια" ντραφτ της σύγχρονης εποχής του ΝΒΑ, ο μετέπειτα ηγέτης των Λέικερς υπολειπόταν δώδεκα παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έκαναν καριέρα, λαμπερή ή λιγότερο.

Το υπερταλαντούχο draft του 1996: Άιβερσον, Κόμπε, Πέτζα και Ρεντζιάς

Το Νο1 τότε ήταν ο αξεπέραστος Άλεν Άιβερσον. Αυτοκαταστροφικός μεν, αλλά σίγουρα ένας εκ των πιο χαρισματικών κοντών που έπαιξαν μπάσκετ. Στη Φιλαντέλφια ακόμη τον υμνούν για τα κατορθώματά του, κάθε χρόνος της ζωής του θα μπορούσε να είναι κι ένα διαφορετικό βιβλίο!

Το υπερταλαντούχο draft του 1996: Άιβερσον, Κόμπε, Πέτζα και Ρεντζιάς

Κατόπιν ακολούθησαν τα ονόματα των Μάρκους Κάμπι (Ράπτορς) και Σαρίφ Αμπντούλ-Ραχίμ (Γκρίζλις), προτού ανέβουν στη σκηνή και ανταλλάξουν χειραψία με τον Ντέιβιντ Στερν οι Στέφον Μάρμπερι (Τίμπεργουλβς) και Ρέι Άλεν (Μπακς), δύο παίκτες που άφησαν το σημάδι τους στο πρωτάθλημα.

Ο Αντουάν Γουόκερ, το Νο6, ήταν ακόμη ένας παίκτης που δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ταλέντο του, ενώ αμέσως μετά τον Κόμπε επιλέχθηκαν ο δικός μας Πέτζα Στογιάκοβιτς από τους Κινγκς, ο μεγάλος Στιβ Νας από τους Σανς, ο Τόνι Ντελκ που πέρασε από τον Παναθηναϊκό τη χρονιά του Ευρωπαϊκού στην Αθήνα (2007) και ο Ζερμέιν Ο'Νιλ, ένας all-star ψηλός.

Μετά το 20 θα συναντούσε κανείς τον Ευθύμη Ρεντζιά (Νο23), τον νυν κόουτς Ντέρεκ Φίσερ (Νο24), τον Εσθονό Μάρτιν Μούρσεπ (Νο25), τον θηριώδη Πριστ Λοντερντέιλ (Νο28) του... Περιστερίου και τον Τζεφ ΜακΊνις (Νο37) που ήρθε στον Πανιώνιο.

Στο Νο46 δε ήταν ο Μάρκους Μπράουν, ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάλαγα, Ζαλγκίρις και Μακάμπι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK