Τον Μάικ Τζέιμς τον πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα

Τη μία ημέρα τού προσέφεραν εγγυημένο συμβόλαιο και την... επόμενη τον άφησαν ελεύθερο. Τουλάχιστον αναπάντεχη η απόφαση των Σανς ν' αποδεσμεύσουν τον Μάικ Τζέιμς.

Phoenix Suns guard Mike James (55) against the New Orleans Pelicans in the first half during an NBA basketball game, Friday, Nov 24, 2017, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri)
Μάικ Τζέιμς AP PHOTO/RICK SCUTERI

Την πολιτική των Σανς μην ψάχνεις τρόπο να την καταλάβεις. Γιατί θα χάσεις τον μπούσουλα. Όπως τον έχουν χάσει οι ίδιοι οι άνθρωποι των "ήλιων" που δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν, πώς να διαχειριστούν το ρόστερ και πώς να ξοδέψουν τα (πολλά) χρήματα του Σάρβερ.

Αν δεν μεσολάβησε οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τις ισορροπίες στ' αποδυτήρια ή έχουν στο μυαλό τους κάποια σπουδαία κίνηση, η επιλογή ν' αφήσουν ελεύθερο τον Μάικ Τζέιμς κρίνεται τουλάχιστον αδιανόητη. Όχι τόσο για την αξία του πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού και τα νούμερα που έφερε όσο αγωνιζόταν με two way contract, όσο για το γεγονός πως πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισαν να του προσφέρουν εγγυημένη συμφωνία ποντάροντας πάνω του για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πειστική απάντηση δεν δόθηκε από τα στελέχη των Σανς. Απλώς τον ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά του με το... αμίμητο "έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ και εδραίωσε τον εαυτό του ως αδιαμφισβήτητος παίκτη της λίγκας". Είστε πολύ καλός δηλαδή, αλλά δεν θέλουμε έναν παίκτη με 10.4 πόντους και 3.8 ασίστ σε 20.9 λεπτά συμμετοχής.

Είχαν διαφανεί κάποιες αχνές διαθέσεις απ' όταν υπέγραψε ο Αϊζάια Κάναν. Παρόλα αυτά, τέτοια κατάληξη δεν φανταζόταν κανένας. Σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο η εξέλιξη των Μπούκερ και Ριντ είναι σε πρώτη προτεραιότητα και ο Τζέιμς δεν πρέπει να τους κλέβει χρόνο. Πριν από δυο εβδομάδες, αυτό δεν το γνώριζαν;

Μοναδικό κέρδος για τον 27χρονο γκαρντ το γεγονός πως ορίζει τη μοίρα του και μπορεί να καταλήξει όπου ο ίδιος επιθυμεί. Για να δούμε ποια ομάδα, του ΝΒΑ ή της Ευρωλίγκας, θα τον πρωτοπλησιάσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK