"Βόμβα" με Γουέιντ οι Μπουλς!

Ο Ντουέιν Γουέιντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους Χιτ, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα των Μπουλς στην πατρίδα του, το Σικάγο.

MIAMI, FL - APRIL 23: Dwyane Wade #3 of the Miami Heat stands on the court during the match-up against the Milwaukee Bucks in Game Two of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2013 NBA Playoffs on April 23, 2013 at American Airlines Arena in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2013 NBAE (Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images)
MIAMI, FL - APRIL 23: Dwyane Wade #3 of the Miami Heat stands on the court during the match-up against the Milwaukee Bucks in Game Two of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2013 NBA Playoffs on April 23, 2013 at American Airlines Arena in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2013 NBAE (Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images) NBAE/GETTY IMAGES

Μετά από 13 σεζόν στους Μαϊάμι Χιτ και έχοντας πατήσει τα 34 χρόνια του, ο Ντουέιν Γουέιντ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα προκειμένου να βρεθεί στην πατρίδα του, το Σικάγο για χάρη των Μπουλς!

Ο "Flash" απογοητεύθηκε από την πρόταση που του έκανε η ομάδα του Μαϊάμι (40.000.000 δολάρια για δύο χρόνια) και κανόνισε συναντήσεις με τους Νάγκετς, τους Μπακς και τους Μπουλς. Τελικά τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/7) το ανακοίνωσε επίσημα μέσω επιστολής που έστειλε στα ΜΜΕ.

Η επιστολή της αποχώρησής του, δημοσιεύθηκε στο Associated Press:

" Αγαπητό Miami,

Αυτή ήταν μια τρομερά δύσκολη και συναισθηματική απόφαση. Μετά από 13 χρόνια, αποφάσισα να αποχωρήσω για ένα νέο ταξίδι με τους Chicago Bulls. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όμως αισθάνομαι πως έκανα τη σωστή επιλογή για εμένα και την οικογένειά μου.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στο ΝΒΑ με τους Miami Heat το 2003 και ήταν τιμή μου να παίξω μαζί τους και να βοηθήσω να χτιστεί ένα franchise που κέρδισε τρία πρωταθλήματα. Κοιτάζω πίσω με περηφάνια σε όσα καταφέραμε μαζί. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ την κοινότητα και ειδικά τη #HEATNATION για την αγάπη και την υποστήριξή της στη διάρκεια των χρόνων. Ήταν πραγματικά εκπληκτική. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από τα μηνύματα του κόσμου που μου λέει να κάνω αυτό που είναι καλύτερο για εμένα. Οι μνήμες από τα parades για τα πρωταθλήματα και τους πέντε τίτλους περιφέρειας είναι εκπληκτικές στιγμές που μοιραστήκαμε και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, την ώρα που θα ξεκινώ για τη νέα σελίδα της ζωής μου.

Μεγάλωσα στο Robbins του Illinois και δεν ονειρεύθηκα ποτέ καριέρα στο ΝΒΑ. Δεν ονειρεύθηκα ότι μια μέρα θα φορέσω τη φανέλα των Chicago Bulls. Τους έβλεπα όσο μεγάλωνα και ήταν η έμπνευσή μου για να κυνηγήσω το όνειρό μου, να γίνω μπασκετμπολίστας. Οι σημαντικότερες αναμνήσεις μου είναι να βλέπω τον πατέρα μου να παίζει στα ανοιχτά του Fermi Elementary School και εμένα να βελτιώνω το παιχνίδι μου στο Blue Island Recreation Center. Δεν ξέχασα ποτέ από που ξεκίνησα και είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που θα έχω, να παίξω στην ομάδα που με έκανε να αγαπήσω το παιχνίδι. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου ζουν ακόμη στο Chicago και είμαι ενθουσιασμένος που θα γυρίσω στο σπίτι.

Ανυπομονώ να επιστρέψω στις ρίζες μου. Ανυπομονώ γι' αυτά που θα έρθουν.

Πολλή αγάπη και σεβασμός,

D. Wade".

Για να κάνουν χώρο στο ρόστερ και το salary cap τους, οι Μπουλς έστειλαν με ανταλλαγή τον Μάικ Ντανλίβι στους Καβαλίερς και τον Χοσέ Καλντερόν στους Λέικερς. Να σημειωθεί ότι ο Γουέιντ προέρχεται από αρκετά καλή σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 19 πόντους 4.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.1 κλεψίματα ανά 30.5 λεπτά συμμετοχής σε 74 αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK