ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame

Πρωταπριλιά, αλλά δεν είναι ψέμα! Ο Νίκος Γκάλης επιλέχθηκε να είναι μεταξύ όσων θα μπουν στο Hall of Fame του αμερικάνικου μπάσκετ.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame

Αν και η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε στο παρελθόν, ήρθε η στιγμή που ο Νίκος Γκάλης θα βιώσει μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ολόλαμπρης καριέρας του.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Νέισμιθ πως ο κορυφαίος Έλληνας όλων των εποχών συμπεριελήφθη στην κλάση του 2017 για το Hall of Fame του αμερικάνικου μπάσκετ και θα περάσει με τη βούλα στην ιστορία ως μια προσωπικότητα που άφησε το σημάδι της στο σπορ.

Ο Νίκος Γκάλης αποφοίτησε από το Σίτον Χολ το 1979 και έγινε ντραφτ από τους Σέλτικς. Δεν έπαιξε όμως ποτέ στο ΝΒΑ και δεν έγινε συμπαίκτης του Λάρι Μπερντ γιατί αφενός χτύπησε στην προετοιμασία των "Κελτών" αφετέρου το ύψος του θεωρήθηκε αποτρεπτικός παράγοντας.

Με καθυστέρηση αρκετών ετών πάντως αναγνωρίστηκε ως μια παγκόσμια προσωπικότητα του σπορ, μετά τα όσα έκανε εκτός ΗΠΑ (Άρης, Παναθηναϊκός, Εθνική), και κέρδισε μια θέση στο βιβλίο της ιστορίας. Όπως του αξίζει και είχε ήδη γίνει με τη FIBA...

Να γιατί...

Η ΚΑΕ Άρης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, συνεχάρη " γι' αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ".

ΟΙ... ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ

Παρέα με τον "Nick the Greek" επιλέχθηκαν ο δυο φορές πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, ο θρυλικός κόουτς του Κάνσας Μπιλ Σελφ, ο προσφάτως αποθανών (21 Μαρτίου) Τζέρι Κράουζε, ο παράγοντας που δημιούργησε τους άτρωτους Μπουλς, ο Τζορτ ΜακΓκίνις, ο εμβληματικός παράγοντας (και εμπνευστής των Final-4 στο ΝCAA) Τομ Τζέρνστεντ, ο προπονητής Ρόμπερτ Χιουζ, δύο παίκτες των Globetrotters και οι γυναίκες της παρέας Ρεμπέκα Λόμπο (παίκτρια) και Μάφετ ΜακΓκρο (προπονήτρια).

Η τελετή στη 8 Σεπτεμβρίου του 2017.

News 24/7

24MEDIA NETWORK