Νεκρός ο Μάικλ Ράιτ: Εξετάζονται δολοφονία ή αυτοκτονία

Ο Μάικλ Ράιτ, γνωστός Αμερικάνος με κολεγιακή καριέρα και πορεία στην Ευρώπη, βρέθηκε νεκρός με χτύπημα στο κεφάλι.

Νεκρός ο Μάικλ Ράιτ: Εξετάζονται δολοφονία ή αυτοκτονία

Ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης το πτώμα που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ώρες σε πολυτελές αυτοκίνητο στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Πρόκειται για τον 35χρονο Αμερικάνο φόργουορντ Μάικλ Ράιτ, ο οποίος από το 2001 έπαιζε μπάσκετ σε ευρωπαϊκές ομάδες, οι πιο γνωστές εκ των οποίων η γερμανική Άλμπα, η τουρκική Μπεσίκτας, η ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ και η γαλλική Ορτέζ. Είχε αγωνιστεί επίσης στην Πολωνία, ενώ πέρυσι ήταν στη Σολέ.

Ο Ράιτ είχε φοιτήσει στο Αριζόνα και μαζί με τους Ρίτσαρντ Τζέφερσον, Τζίλμπερτ Αρίνας, Λουκ Γουόλτον και Λόρεν Γουντς είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος, χάνοντας τον τίτλο από το Ντιουκ.

Ο ίδιος έγινε ντραφτ στο Νο38, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στους Νικς που τον επέλεξαν. Κατά εκείνους που τον έκριναν, ήταν κοντός για 4άρι και αργός για 3άρι, ενώ αντιμετώπιζε και πρόβλημα με το γόνατο, με αποτέλεσμα να φύγει άμεσα για την Ευρώπη, χτίζοντας εκεί την επαγγελματική καριέρα του.

Ο θάνατός του προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι. Το παράδοξο είναι πως πτώμα του βρέθηκε κάτω από σακούλες σκουπιδιών.

Τα ευρήματα εκτιμώνται από τις αρμόδιες ιατροδικαστικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια θανάτου. Δεν αποκλείεται τίποτα προς το παρόν, από την αυτοκτονία έως τη δολοφονία.

Κατά οικείο πρόσωπό του σκόπευε να επιστρέψει στην Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, πάσχοντας από κατάθλιψη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK