Ο Πόποβιτς είναι ο νέος... Σιζέφσκι

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς συμφώνησε ν' αναλάβει την εθνική ομάδων των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διαδεχθεί τον Μάικ Σιζέφσκι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πόποβιτς είναι ο νέος... Σιζέφσκι
Πόποβιτς ΗΠΑ Εθνική

Στη USA Basketball βρήκαν ήδη τον αντικαταστάτη του Μάικ Σιζέφσκι, προτού αυτός αποχωρήσει, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Γκρεγκ Πόποβιτς για την τριετία 2017-2020.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο "Coach K" θ' αποχωρήσει από τη θέση που κατέχει από το 2006 και θα δώσει τη σκυτάλη στον επί σειρά ετών προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Τζέρι Κολάντζελο, η θητεία του οποίου στην προεδρία της Ομοσπονδίας ανανεώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ήταν αυτός που αποφάσισε να προτείνει στον Πόποβιτς το συγκεκριμένο ρόλο.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο 66χρονος τεχνικός από την Ιντιάνα θα κοουτσάρει την εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

" Νιώθω τεράστια τιμή που θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας ως εθνικός προπονητής. Ό,τι έχει πετύχει το πρόγραμμα της τελευταίας 10ετίας υπό την ηγεσία των Κολάντζελο και Σιζέφσκι είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Θα κάνω το καλύτερο να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο επιτυχιών και το χαρακτήρα που καθιερώθηκε από τον Τζέρι, τον Κόουτς Κ και πολλούς παίκτες που έχουν θυσιάσει το χρόνο τους για λογαριασμό της εθνικής", δήλωσε ο Πόποβιτς.

Η Team USA είναι αήττητη για 63 παιχνίδια. Η τελευταία ομάδα που τη νίκησε ήταν η Ελλάδα στο θρυλικό ματς της Σαϊτάμα.

Ο Σιζέφσκι δεν θ' αποχωρήσει, αλλά θα λειτουργεί ως σκιώδης προπονητής, θα έχει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.

Μετά την απόφαση για τη συμμετοχή επαγγελματικών παικτών του ΝΒΑ στις διεθνείς διοργανώσεις, ο Πόποβιτς θα γίνει ο έβδομος προπονητής της εθνικής. Πριν από το Σιζέφσκι είχαν καθίσει στον πάγκο οι Τσακ Ντέιλι, Λένι Γουίλκινς, Ρούντι Τομιάνοβιτς, Τζορτζ Καρλ και Λάρι Μπράουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK