Όταν ο Μπόμπι Νάιτ εκτόξευε καρέκλα στο παρκέ (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια ο Μπόμπι Νάιτ ξεπερνούσε τον εαυτό του και πετούσε καρέκλα στο παρκέ εν ώρα αγώνα! Θυμηθείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο.

Όταν ο Μπόμπι Νάιτ εκτόξευε καρέκλα στο παρκέ (VIDEO)

Προσφάτως ο Δημήτρης Καρύδας αρθρογραφούσε στο Contra.gr για τον Ντιν Σμιθ και τον Τζέρι Ταρκάνιαν, δύο θρυλικές, εντελώς διαφορετικές, μορφές του κολεγιακού μπάσκετ που έφυγαν, με διαφορά ημερών, από τη ζωή.

Το NCAA ήταν/είναι γεμάτο τέτοιες προσωπικότητες και ο Μπόμπι Νάιτ είναι μία εξ αυτών. Εν ζωή ακόμη, για να μην παρεξηγούμαστε, ο 74χρονος σήμερα "Στρατηγός" δούλεψε για 29 χρόνια στο φημισμένο πανεπιστήμιο Ιντιάνα, άλλα έξι στο Άρμι και επτά στο Τέξας Τεκ, όντας όταν το 2008 αποσύρθηκε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες (902) στην ιστορία - πλέον είναι τρίτος. Ήταν επίσης επικεφαλής της "χρυσής" ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, του Μάικλ Τζόρνταν δηλαδή, το 1984 στους Αγώνες του Λος Άντζελες.

Εκτός από τις καινοτόμες προπονητικές μεθόδους του, τη διαρκή κίνηση στην επίθεση και τα σκριν μακριά από την μπάλα, ο Νάιτ υπήρξε γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του εντός ή εκτός παρκέ και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του. Η πιο χαρακτηριστική αντίδρασή του συνέβη σαν σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, πριν από 30 χρόνια (1985).

Ήταν στο παιχνίδι με το Πέρντιου όταν εξοργισμένος από μια τεχνική ποινή που δέχθηκε από τον διαιτητή Τζέισπερς εκτόξευσε μια καρέκλα του πάγκου στο παρκέ. Πολλοί προσπάθησαν να τον μιμηθούν έκτοτε, επιτυχώς ή όχι, κανείς όμως δεν έφτασε στο... επίπεδό του. Πρωτοπόρος παντού...

Όλο το στιγμιότυπο από την αρχή μέχρι το τέλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK